Politerno > Тернопільщина > У Тернополі знову протест і знову забудова зеленої зони (Фото)

У Тернополі знову протест і знову забудова зеленої зони (Фото)

  • 30 Серпня, 2019
  • 2658 Переглядів
  • Comments Off

У Тернополі люди протестують проти зведення чергової дев’ятиповерхівки на місці зеленої зони.

Протестна акція проти забудови по вулиці Слівенській, напроти “Прогресу”, відбулась 29 серпня.

Про це повідомив громадський активіст Олег Синовець.

Мова йде про 60 соток зеленої зони, яка закладалася як сквер, навпроти магазину «Прогрес» між вулицями Слівенська, Монастирського, Малишко.

Громадськість була категорично проти, аби цю ділянку надали в оренду будівельнику Василю Лилові. Це питання неодноразово піднімалося на сесіях міської ради.

На одному з засідань пан Лило запевнив, що там забудови не буде, а Сергій Надал традиційно пообіцяв розірвати договір оренди. Однак Сергій Віталійович, теж уже традиційно, слова не дотримав і навпаки, як засвідчують містобудівні умови, продовжив договір двічі у 2016 та у 2017 роках.

Зазначена ділянка навмисно не доглядалася та була у занедбаному стані. Два роки по тому невідомі зрізали усі 40-річні кущі та дерева, тобто ділянка готувалася під забудову.

Нещодавно стало відомо що 08.10. 2018 року начальник управління архітектури Тернопільської міської ради Василь Бесага підписав містобудівні умови та обмеження для проектування об’єктів будівництва багатоквартирного житлового будинку.

Отже, у Тернополі усе як завжди – люди на законних підставах протестують, а влада будує “по-бєспрєдєлу” і жодні легітимні механізми проти цього не спрацьовують.

Міський голова Тернополя  Сергій Надал з початку своїй каденції не мав бажання проводити інвентаризацію зелених зон, визначити площі, координати та надати їм статус недоторканості. 

Як повідомляють активісти “Екомайдану”, вони уже давно пропонували відновити межі парків, та визначити існуючі зелені насадження на генеральному плані, у тому числі коло «Прогресу». Майже по усіх питаннях досягли згоди. Єдине, по парках  міський голова доручив голові земельної комісії Андрію Шкулі терміново провести комісію і розглянути кожну ділянку (бо відчужені площі парків вже були пошматовані на багато ділянок для продажу).

“Комісія пройшла чудово, – пишуть активісти. – були усі. На диво ми по більшості ділянок досягли згоди. Протокол відразу надали пану Надалу. Початок сесії зробили так, що ніхто не бачив порядку денного. Але, Шкула побачив, що питання від громадськості не включені для розгляду на голосування. Задав питання в голос – на що Сергій Віталійович відповів – нічого страшного вирішимо у робочому порядку. Це було повне ігнорування інтересів громади Тернополя, як завжди пан Надал  вкотре обманув. Рішення про прийняття змін до Генерального плану було прийняте миттєво контрольним пакетів голосів кишенькових депутатів Надала. Тому шановні тернополяни не дивуйтеся, що у вас під вікнами почнуть різати дерева”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE