Politerno > Україна і світ > Луценко перед звільненням призначив Матіоса наглядати за Управлінням спеціальних розслідувань

Луценко перед звільненням призначив Матіоса наглядати за Управлінням спеціальних розслідувань

  • 31 Серпня, 2019
  • 995 Переглядів
  • Comments Off

Екс-генпрокурор Юрій Луценко перед звільненням призначив головного військового прокурора Анатолія Матіоса «куруючим заступником» за роботою Управління спеціальних розслідувань ГПУ.

Про це повідомила пресслужба управління ввечері 30 серпня.

В управлінні пояснили, що 30 серпня слідчі намагалися увійти в Єдиний реєстр досудових розслідувань задля доступу до своїх проваджень, але деякі з них були позбавлені такої можливості.

«Виявляється, що вчора, вже після закінчення робочого дня, у період часу з 18 до 19 години, Юрій Луценко вніс в ЄРДР дані у 20 кримінальних провадженнях та змінив орган досудового розслідування», – розповіли в УСР.

В управлінні спеціальних розслідувань зазначили, що слідчих позбавили доступу до проваджень через «неефективне здійснення досудового розслідування».

«І це в той час, коли по декількох провадженнях слідчими готувалися підозри, а матеріали цих проваджень, за звичкою, Луценко не вивчав», – заявили в УСР.

В управлінні додали, що заступник генерального прокурора Сергій Кізь закрив провадження стосовно першого екс-заступника голови Верховної Ради Ігоря Калєтніка у справі про організацію голосування за «диктаторські закони» 16 січня 2014 року.

29 серпня Верховна Рада звільнила Юрія Луценка і призначила генеральним прокурором Руслана Рябошапку.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE