Politerno > Україна і світ > Зеленський заявив, що дозволить ексгумацію польських поховань в Україні

Зеленський заявив, що дозволить ексгумацію польських поховань в Україні

  • 31 Серпня, 2019
  • 1006 Переглядів
  • Comments Off

Президент Володимир Зеленський у Польщі провів зустріч із президентом цієї країни Анджеєм Дудою.

У Президентському палаці відбулася офіційна церемонія зустрічі Зеленського президентом Польщі.

Під час прес-конференції президентів України та Польщі, яку транслював Офіс президента, Володимир Зеленський висловив готовність розблокувати дозволи на ексгумацію тіл у польських похованнях в Україні.

Я готовий розблокувати отримання дозволів на проведення пошукових робіт в Україні. А польська сторона упоряджує українські місця пам’яті в Польщі.

Я запропонував президенту Дуді спорудити на кордоні України та Польщі спільний меморіал примирення.

…Ми домовилися оновити і перезавантажити двосторонню робочу групу, яка буде працювати під патронатом обох президентів, Польщі та України, щоб усі темні плями минулого не завадили нашим народам будувати спільне світле майбутнє.

…Чудово розуміємо, що напружені відносини України та Польщі стали для наших недругів прекрасним подарунком, а отже ми не повинні цього робити“,  – сказав Зеленський

У свою чергу президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Зеленський обіцяв йому дати дозвіл на ексгумацію поховань.

“Я просив, щоб мораторій, запроваджений попередньою владою, був скасований. Президент заявив, що новий уряд перебуває на етапі формування, і обіцяв, що це питання буде реалізовано. Цей елемент має фундаментальне значення для поляків, оскільки це вшанування найближчих.”, – зазначив Дуда.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді надати народу право законодавчої ініціативи.

Як повідомлялось, президент Володимир Зеленський вніс до Верхвної Ради законопрект щодо зменшення кількості народних депутатів до 300 і запровадження суто пропорційної виборчої системи.

Також президент вніс законопроект, яким хоче підпорядкувати собі Національну гвардію, керівництво якою здійснює міністр внутрішніх справ.

Ще один президентський законопрект стосується зменшення кількості народних депутатів до 300 і запровадження суто пропорційної виборчої системи.

Крім того, Зеленський ініціює введення додаткових підстав для дострокового припинення повноважень народного депутата України.

Також глава держави пропонує ліквідувати військову прокуратуру, зменшити штат прокуратури і зупинити діяльність Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів до 1 січня 2021.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE