Politerno > Україна і світ > Зеленський хоче підпорядкувати собі всі силові структури – Рахманін

Зеленський хоче підпорядкувати собі всі силові структури – Рахманін

  • 3 Вересня, 2019
  • 1794 Переглядів
  • Comments Off

Президент Володимир Зеленський має наміри підпорядкувати собі усі силові структури.

Про це сказав під час виступу на засіданні Верховної Ради голова фракції “Голос” Сергій Рахманін.

“Можливо, я неуважно читав передвиборчу програму президента Зеленського, але я не пам’ятаю, щоб він обіцяв збільшити свої повноваження”, – зазначив Рахманін.

“Якщо подивитися на деякі зміни, конституційні і законодавчі, то він (президент – ред.) збирається фактично підпорядкувати собі всі силові структури, починаючи від Нацгвардії і закінчуючи можливістю  створення в необмеженій кількості регуляторних органів. Мені здається, що я якусь серію “Слуги народу” я пропустив”, – підкреслив нардеп.

Рахманін назвав пакет ініціатив, які стосуються змін до Конституції і які нардепи мають розглянути 3 вересня, непов’язаними між собою, безсистемними, “почасти безглуздими, почасти  шкідливими”.

Він також нагадав, що поряд зі скасуванням недоторканості варто внести зміни в Конституцію і щодо імпічменту президента.  

“Коли нам намагаються запропонувати натомість законопроект щодо імпічменту, то цей законопроект має такий самий стосунок до відсторонення президента, як жуйка “Орбіт” до боротьби з карієсом. Якщо президент не боїться демократичних процедур, нехай як суб’єкт законодавчої ініціативи вносить зміни до 111 стаття Конституції – хай процедура імпічменту буде прозорою. Якщо депутати не бояться скасування недоторканості, то і президент відповідно не має боятися демократичної системи противаги”, – додав соратник Вакарчука.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала у другому читанні і в цілому законопроект, що скасовує недоторканість народних депутатів.

29 серпня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про особливу процедуру усунення президента України з поста.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE