Politerno > Україна і світ > “ОПЗЖ” хоче оскаржити зняття недоторканності у КС – Арахамія каже, що порушень не було

“ОПЗЖ” хоче оскаржити зняття недоторканності у КС – Арахамія каже, що порушень не було

  • 3 Вересня, 2019
  • 1253 Переглядів
  • Comments Off

У фракції “Опозиційна платформа – За життя” планують оскаржити зняття недоторканності з депутатів у Конституційному суді.

Про це заявляють депутати від “ОПЗЖ” Василь Німченко та Віктор Чорний у кулуарах Верховної Ради.

“Будем (оскаржувати – УП). Думаю, на наступному тижні”, – сказав Василь Німченко.

“Наша фракція дуже дружна, ми рішення відповідне (про оскарження – УП) будемо приймати на фракції. Якщо таке рішення буде прийнято, то ми, звичайно ж, підпишемо подання на розгляд КС щодо прийняття цього законопроекту. Поки такого рішення немає, але воно можливо буде”, – додав Віктор Чорний.

Депутати від “ОПЗЖ” стерджують, що рішення було ухвалене з порушення регламенту Верховної Ради. Зокрема, за словами Німченка, проект направляли у комітет для доопрацювання, але документ не був доопрацьований.

У свою чергу, депутат Чорний не став уточнювати, які саме норми були порушені під час голосування, зазначивши, що їх було багато, але “проста людина цього не зрозуміє”.

Ситуацію прокоментував голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія у кулуарах ВР.

Він переконаний, що Конституційний Суд не побачить порушень у скасуванні депутатської недоторканності.   

“Як ви вважаєте, ми були б такі дурні, що брали б і порушували регламент та законодавчі норми, якщо це перша обіцянка, яку ми давали виборцям? Ми перевіряли це три рази. Немає ніяких порушень. Я впевнений на 100%, що ОПЗЖ буде подавати в Конституційний Суд – нехай Конституційний Суд це розглядає і ми отримаємо висновки. Моє бачення: немає ніяких порушень.

У статті Конституції залишається, що не може бути за політичні висловлювання якісь переслідування. Якщо люди – професійні мафіозі, вони повинні бути професійними мафіозі поза парламентом. Вони повинні визначатися, чи вони державні службовці чи вони працюють на країну, чи вони роблять свої якісь справи.

Багато ми маємо прикладів попередніх скликань – кримінальних справ. Люди, які на вулиці, не розуміють, чому, заходячи в ці стіни, ви вже недоторканні, а прості люди – доторканні”, – зазначив Арахамія.

Щодо зняття недоторканності з президента Арахамія пояснив: “Це окремий законопроект – ми за нього одностайно проголосуємо. Я думаю, навіть ОПЗЖ буде голосувати, бо це зняття недоторканності не з них, а з когось іншого. І вони будуть дружно казати “за”.

Лідер фракції “Слуга народу” Давид Арахамія переконаний, що Конституційний Суд не побачить порушень у скасуванні депутатської недоторканності.   

Нагадаємо, 3 вересня Верховна Рада проголосувала за скасування недоторканності народних депутатів. Рішення підтримали 373 народні депутати. Зміни набудуть чинності з 1 січня 2020 року.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE