Politerno > Україна і світ > Президент не підтримав ініціативу щодо легалізації зброї

Президент не підтримав ініціативу щодо легалізації зброї

  • 6 Вересня, 2019
  • 839 Переглядів
  • Comments Off

Президент Володимир Зеленський важає, що законодавче унормування обігу зброї та права на її застосування для самозахисту є передчасною ініціативою, тому вона не може бути підтримана.

Таким чином глава держави надав відповідь на електронну петицію, розміщену на його офіційному вебсайті і подану громадянином Георгієм Учайкіним від громадської організації “Українська асоціація власників зброї”.

“Зважаючи на тривале проведення РФ воєнної агресивної політики щодо України, велику кількість зброї, що знаходиться у незаконному обігу в державі у зв’язку із проведенням бойових дій на Сході країни, вважаю, що комплексне та дійсно фахове вивчення ситуації у цій сфері… може стати надійним підґрунтям для ухвалення правильних рішень у питаннях запобігання виникненню додаткових причин та умов для легковажного і зневажливого ставлення до людського життя”, – зазначив президент.

При цьому він додав, що усвідомлюючи відповідальність держави перед людиною за свою діяльність та ураховуючи необхідність удосконалення правової політики і встановлення миру в суспільстві, легалізація обігу зброї вбачається передчасною. Зеленський обіцяє передати до Комісії з питань правової реформи висловлені в петиції пропозиції.

Слід зазначити, що восени 2016 року чинний тоді президент Петро Порошенко відповів на електронну петицію і висловився проти вільного володіння зброєю. Він аргументував це тим, що більшість українців виступають проти.

У червні 2017 року стало відомо, що депутати Верховної ради розробляють законопроект про вільний обіг зброї в країні, документ готувався до розгляду восени того ж року. Про це тоді заявив глава парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, який перед цим вистрілив в жителя Київської області, який нібито напав на нього і вдарив пляшкою по голові.

У березні того ж року представники трьох політичних сил – “Національного корпусу”, “Правого сектора” та “Свободи” – ініціювали звернення Тернопільської міської ради до Верховної Ради про прийняття законопроекту, яким українці отримають право на свій захист за допомогою зброї.

Відповідний проект закону був зареєстрований ще у 2014 році, проте рішення по ньому так і не було прийнято. 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE