Politerno > Україна і світ > Прагнучи припинити війну, Зеленський ризикує перетнути “червоні лінії” – оглядач

Прагнучи припинити війну, Зеленський ризикує перетнути “червоні лінії” – оглядач

  • 7 Вересня, 2019
  • 1075 Переглядів
  • Comments Off

Намагаючись врятувати конкретних людей, чиї прізвища на слуху і суспільний запит на повернення яких вміло підігрівається російськими спецслужбами, чи прагне Зеленський до того, щоб також були покарані винні в катастрофі MH17, а Україна виграла свої справи в міжнародних судах? Чи важливо для нього збереження міжнародних санкцій проти Росії, поки та окупує Донбас і Крим? Чи існують “червоні лінії”, які він не переступить, прагнучи припинити війну і відновити суверенітет над Сходом?

Про це у своїй статті для ZN.UA пише Володимир Кравченко. За його словами, на ці питання неможливо відповісти: позиція президента невідома, та й чи ставить він їх собі?

“Цілком природно, що Україна турбується про своїх громадян, які перебувають у російських тюрмах і таборах. Але чи розуміє Зеленський, демонструючи відкрито пріоритетну турботу про полонених, що Україна тим самим показує ворогам свою слабкість і Кремль буде цим користуватися? Адже окупантам достатньо захопити в полон ще кілька десятків людей, щоб диктувати нам умови, — зазначає оглядач. — Чи готовий Зеленський не тільки робити все для звільнення українських громадян з російських в’язниць, але і відповідати на кожен удар ворога по українських бойових позиціях чи населених пунктах? Адже коли згадують Ізраїль, що якось випустив з в’язниць тисячу палестинців заради повернення свого солдата, що кожного разу у відповідь на ракетні обстріли своїх міст і кибуців він завдає десятикратно більш потужні удари”.

Читайте також: Звільнення українських політв’язнів: успіх, його ціна, що далі

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE