Politerno > Україна і світ > Регламентний комітет викликав Геращенко “на ковьор” за “зелених чоловічків”

Регламентний комітет викликав Геращенко “на ковьор” за “зелених чоловічків”

  • 11 Вересня, 2019
  • 2515 Переглядів
  • Comments Off
Геращенко Іра

Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту запросив на засідання 12 вересня народну депутатку з фракції “Європейська солідарність” Ірину Геращенко.

Про це Ірина Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

Члени комітету роглянуть лист голови фракції “Слуга народу” Давида Арахамії стосовно висловлювань Геращенко під час виступу з трибуни у вівторок, 10 вересня.

“Викликають “на ковьор”. У відповідь на грубе порушення новим спікером регламенту, я виступила емоційно і образно… У нас поки що є свобода слова і свобода висловлювання. А на місці регламентного і вождів слуг я б зайнялася своїми власними кнопкодавами“,  – написала нардеп.

Конфлікт почався з того, що 10 вересня Верховна Рада прийняла за основу проект закону №1043 про внесення змін до регламенту Верховної Ради “щодо протидії зловживанням правами народних депутатів у ході законодавчої процедури”.

Ним передбачено скасувати норму, за якою один депутат може реєструвати проект постанови про скасування рішення, прийнятого парламентом. Це буде можливо лише, коли ініціативу підтримають не менше 150 народних депутатів.

Геращенко з трибуни заявила: “5 років тому “зеленые человечки” захопили Крим, зараз “зеленые человечки” захоплюють український парламент”.

Нагадаємо, нардепи з фракції “Європейська солідарність” зареєстрували проект постанови про скасування голосування за законопроект про імпічмент.

Також стало відомо, що після того як профільний комітет ВР підтримав подання президента Володимира Зеленського щодо звільнення з посад членів Центрвиборчкому, голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук запевнила, що відомство під її керівництвом працювало незалежно та “рівновіддалено” від усіх політичних партій.

На що відреагувала голова правління Громадянської мережі “Опора” Ольга Айвазовська. Вона заявила, що Центральна виборча комісія із більшістю представників фракції “Слуга народу” не може бути політично нейтральним органом.

Читайте також: “Век воли не видать”. До чого Зе-команда веде парламент

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE