Politerno > Україна і світ > “Слуги народу” скаржаться на Офіс президента: “Хочуть зробити ручних тваринок”

“Слуги народу” скаржаться на Офіс президента: “Хочуть зробити ручних тваринок”

  • 12 Вересня, 2019
  • 1455 Переглядів
  • Comments Off

Депутати з фракції “Слуга народу” дуже незадоволені проектом закону №1038 про внесення змін до закону про статус народного депутата, яким пропонується позбавляти нардепів мандата за невходження у фракцію, а також за припинення членства у фракції.

Про це самі нардепи розповіли у коментарях для УП. 

“Вони з нами не рахуються”, головна теза членів так званої монобільшості.

Депутати скаржаться, що Офіс президента та керівництво партії хочуть зробити з фракції “абсолютно ручних тваринок”.

Наразі у ВР зареєстровані 2 законопроекти №1038 та №1045-1, які передбачають позбавлення мандату депутата, якщо той не увійшов до фракції партії, від якої обирався, чи яка його висувала, або вийшов з фракції.

Перший пропонує прописати у законі про статус народного депутата те, що забрати мандат у депутата можуть за “невходження його до депутатської фракції політичної партії, за списками якої його було обрано народним депутатом у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі чи яка була суб’єктом його висування у одномандатному мажоритарному виборчому окрузі, або припинення його членства в такій фракції”.

Читайте також: Як Рада під наглядом Зеленського змінювала Конституцію

Законопроект №1045-1 пропонує закріпити, що нардеп може входити до складу лише депутатської фракції тієї політичної партії, за виборчим списком якої його було обрано у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, чи яка була суб’єктом його висування у одномандатному виборчому окрузі.

У разі невходження нардепа-списочника чи нардепа-мажоритарника до депутатської фракції політичної партії, яка його висувала, його повноваження припиняються з дня ухвалення рішення вищим керівним органом відповідної політичної партії.

Нагадаємо, депутатка від “Слуги народу” Олена Копанчук на засіданні ВР 11 вересня проголосувала замість однопартійця Вячеслава Рубльова. Це вже другий випадок “кнопкодавства” у фракції “Слуга народу”.

Читайте також: “Век воли не видать”. До чого Зе-команда веде парламент

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE