Politerno > Україна і світ > В “Слузі народу” розказали, як поділять місця у новій ЦВК

В “Слузі народу” розказали, як поділять місця у новій ЦВК

  • 12 Вересня, 2019
  • 909 Переглядів
  • Comments Off

Фракція “Слуга народу” має намір запропонувати квотний принцип розподілу позицій членів нової Центрвиборчкому в разі звільнення нинішнього складу.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко в кулуарах парламенту відповів на запитання, яку кількість місць в новому складі ЦВК займуть делеговані “Слугою народу” кандидати.

“Ми з початку роботи цієї Ради і під час роботи підготовчої групи сповідували квотний принцип. Він діяв при розподілі комітетів, керівних посад в комітетах. Думаю, ми запропонуємо колегам так само квотний принцип, відповідно, тоді будемо визначатися з арифметики”, – заявив нардеп.

Він нагадав, що, згідно з процедурою, в разі звільнення всіх членів ЦВК протягом трьох днів депутатські фракції повинні направити президенту свої пропозиції щодо кандидатур.

“Що далі робити з цими пропозиціями, якщо їх буде, наприклад, 30, а місць 17? Напевно, будемо рейтингове голосування по кожній кандидатурі влаштовувати. Будемо далі з цим розбиратися”, – додав Корнієнко.

Парламентські фракції висловлювали невдоволення розподілом народних депутатів по комітетах парламенту. Найбільшу квоту отримала “Слуга народу” – 19 голів комітетів і 49 посад заступників і секретарів.

Нагадаємо, парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики 11 вересня делегував нардепа з фракції “Слуга народу” Олександра Дубінського до конкурсної комісії з відбору незалежних членів спостережних рад державних банків.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE