Politerno > Україна і світ > Бойовики ОРЛО видали Києву 54 в’язнів, одного вже відпускають

Бойовики ОРЛО видали Києву 54 в’язнів, одного вже відпускають

  • 12 Вересня, 2019
  • 842 Переглядів
  • Comments Off

Окупаційна влада тимчасово окупованої території Луганської області передала українській стороні 54 особи, які відбували покарання в пенітенціарних закладах. 

Про це повідомляється на Facebook-сторінці уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової.

Згідно з повідомленням, передача засуджених відбулася біля міста Щастя. Одного ув’язненого буде звільнено сьогодні після проходження відповідних процедур у зв’язку із закінченням строку покарання. 

Також було передано 10 кримінальних справ, по яким в’язні зможуть подати апеляцію. 

За словами Денісової, починаючи з грудня 2018 року з Луганської області до України повернулись 373 засуджених, з Донецької – 13. З них вже 105 осіб на свободі. 

“Зазначаю, що під час передачі від представників “ЛНР” отримано 54 особи. Серед них наймолодшому – 26 років, а найстаршому – 61 рік. Ці засуджені проживали на території Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької та Кіровоградської областей та м. Києві.”, – написала Денисова.

У грудні 2018 року до України переправили 42 засуджених, які відбували покарання в окупованій частині Луганської області.

Раніше правозахисники повідомляли про нелюдські умови тримання засуджених в ОРДЛО. 

Нагадаємо, підозрюваний у скоєнні теракту проти малайзійського боїнга MH17 Володимир Цемах повернувся в Україну. Цемах проживає на непідконтрольній Україні території Донецької області.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE