Politerno > Україна і світ > Баканов вже говорить про недоцільність ліквідації в СБУ відділу боротьби з економічною злочинністю

Баканов вже говорить про недоцільність ліквідації в СБУ відділу боротьби з економічною злочинністю

  • 13 Вересня, 2019
  • 1178 Переглядів
  • Comments Off

Реформувати СБУ необхідно, але позбавляти державну безпеку функцій боротьби з економічними злочинами щонайменше недоцільно.

Про це заявив голова СБУ Іван Баканов, передає УНІАН.

“Питання не у тому, чи ліквідовано відділ “К”, чи будь-який відділ взагалі у Службі безпеки України. Питання у функціоналі, який повинен бути в Служби для того, щоб ефективно боротися із тими загрозами, які сучасний світ ставить перед Україною”, – заявив Баканов.

На його думку, СБУ потребує повноважень у сфері боротьби з економічними злочинами, оскільки без цього вона не зможе адекватно боротися із тероризмом та наркоторгівлею – так, за словами Баканова, перше вже давно перетворилось із інструменту фанатиків на добре налагоджений бізнес, де всі працюють за гроші. У той же час він підтвердив, що “закошмарювання” бізнесу, інструментом якого іноді виступає відділ “К”, неприпустимо ні за яких обставин. Втім, останні місяці, додав Баканов, доводять – цей відділ може виконувати свої функції, не чинячи тиску на бізнес.

“Якщо так вважає президент, (відділ) буде ліквідовано… Але ми повинні об’єктивно доповідати про стан справ”, – зазначив він, коментуючи твердження Зеленського щодо безумовної ліквідації відділу “К”.

При цьому він зазначив, що багато європейських спецслужб мають підрозділи, які здійснюють контроль над сферою економічних злочинів та висловив подив, з якої такої причини цей інструмент повинні втратити в СБУ.

“Тому скажіть, будь ласка, чому у цих служб ці функції є, і вони задовольняють суспільство, а у нас чомусь їх не повинно бути? СБУ потрібно реформувати. Не питання відібрати, а що далі? Наприклад, будь-яка реформа може бути у якійсь певній частині помилковою. Ми повинні мати можливість щось змінити, не обов’язково змінюючи при цьому закон”, – зазначив він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на своєму першому засіданні ліквідував економічний підрозділ Національної поліції.

Читайте також: Перший бунт на кораблі “слуг”

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE