Politerno > Україна і світ > Юваль Харарі: “Від успіху України залежить майбутнє ліберальної демократії в світі”

Юваль Харарі: “Від успіху України залежить майбутнє ліберальної демократії в світі”

  • 13 Вересня, 2019
  • 968 Переглядів
  • Comments Off

Під час 16-ої щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) професор Єврейського університету в Єрусалимі і автор бестселера “Sapiens. Історія людства від минулого до майбутнього” Юваль Ной Харарі заявив, що Україна перебуває на передовій боротьби за свободу від внутрішньої диктатури і зовнішнього імперіалізму.

Професор Харарі вважає, що від успіху України залежить майбутнє ліберальної демократії у світі.

“Насправді, погляди всього світу зараз звернені в бік України. Справа в тому, що ідея ліберальної демократії, 10-20 років тому здавалася непереможною і вважалася майбутнім, за останні 4 роки пішла на спад. Люди втрачають віру і це є загрозою майбутньому” , – сказав він.

Професор додав, що якщо Україна зможе перемогти в цій боротьбі, це надихне людей в багатьох інших країнах, зокрема в Росії.

“Якщо Україні вдасться, то це дуже сильно змінить ситуацію в Росії. Тому що в російському суспільстві виникне питання: “Якщо вони можуть це зробити, то чому ми – ні?”. І насправді це робить ситуацію в Україні ще більш складною, адже в Україні дуже потужний сусідній режим, який зацікавлений, щоб їй це не вдалося”, – додав він.

На думку професора Харарі, українцям необхідно добре знати свою історію, але, незважаючи на велику кількість трагічних сторінок в ній, пам’ятати, що минуле не повинно диктувати порядку на майбутнє.

Як відомо, 12 вересня, в Мистецькому Арсеналі почалася 16-а щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES). Тема форуму -“Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі”.

Президент Володимир Зеленський під час конференції заявив, що Миротворчий контингент на Донбасі може бути розгорнутий лише на українсько-російському держкордоні але зараз на переговорах тема миротворців не порушується.

Також Зеленський зазначив, що його команда готує кілька сценаріїв повернення анексованого Росією Криму і чекає зустрічі з Путіним до кінця вересня.

Звільнений з російського ув’язнення український режисер Олег Сенцов під час форуму попросив президента України Володимира Зеленського швидше домовиться про звільнення інших українських в’язнів Кремля.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE