Politerno > Україна і світ > Чумак відкрив декларації військових прокурорів

Чумак відкрив декларації військових прокурорів

  • 16 Вересня, 2019
  • 1106 Переглядів
  • Comments Off

Заступник Генпрокурора, головний військовий прокурор Віктор Чумак скасував рішення свого попередника Анатолія Матіоса, через яке декларації військових прокурорів вилучили з публічного доступу.

Про це повідомляє прес-служба ГенпрокуратуриЦентр протидії корупції.

“Відтепер інформація про статки військових прокурорів стане відкритою і кожен громадянин матиме змогу ознайомитися з нею на офіційному веб-сайті НАЗК”,  – йдеться у повідомленні.

Чумак скасував постанову Матіоса від 31 березня 2017 року, яка забезпечувала конфіденційності даних низки посадових осіб військової прокуратури.

Як відомо, тоді з реєстру НАЗК зникло 72 декларації військових прокурорів, а зараз їх удвічі більше, бо вони ще мали подати щорічні декларації за 2018 рік. 

Матіос та ГПУ пояснювали рішення про приховання декларацій загрозою через конфлікт з Росією.

Після отримання рішення Чумака НАЗК має оприлюднити декларації прокурорів.

Також суспільство не має доступу до декларацій посадовців Служби безпеки України. Зокрема, призначений президентом глава СБУ Іван Баканов, сказав, що закон не зобов’язує його подавати декларацію, тому він цього робити не буде.  

Декларації керівництва СБУ не публікуються для громадськості, але вони є у Службі безпеки.

Головний військовий прокурор України заступник генпрокурора Віктор Чумак в понеділок скасував постанову про застосування заходів спеціальної безпеки від 31 березня 2017р, згідно з яким була забезпечена конфіденційність даних низки посадових осіб військової прокуратури.

“Відтепер інформація про стан військових прокурорів стане відкритою, і кожен громадянин буде мати можливість ознайомитися з нею на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування”, – відзначається в повідомленні прес-служби Головної військової прокуратури.

Нагадаємо, генпрокурор Руслан Рябошапка у середу підписав наказ про призначення Віктора Чумака головним військовим прокурором, повідомляє пресслужба ГПУ.

Як заявив генпрокурор Руслан Рябошапка, існує необхідність створення підрозділу, який би здійснював процесуальне керівництво з розслідування військових злочинів, після ліквідації військової прокуратури.

Також стало відомо, що генпрокурор Руслан Рябошапка звільнив з посад прокурорів восьми областей і призначив своїм першим заступником Віталія Каська.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE