Politerno > Україна і світ > Рябошапка розказав, що буде з військовою прокуратурою

Рябошапка розказав, що буде з військовою прокуратурою

  • 9 Вересня, 2019
  • 1024 Переглядів
  • Comments Off

Існує необхідність створення підрозділу, який би здійснював процесуальне керівництво з розслідування військових злочинів, після ліквідації військової прокуратури.

Про це генпрокурор Руслан Рябошапка сказав в інтерв’ю виданню “РБК-Україна“.

“Закон, який передбачає ліквідацію, буде розглядатися парламентом на наступному тижні. Буде визначено порядок передачі проваджень, хто що повинен робити, хто за що відповідає і в які терміни”, – розповів Рябошапка.

За його словами, співробітники військових прокуратур пройдуть переатестацію.

“Це не означає, що всі люди у військовій прокуратурі – негідники, це абсолютно не так, але частина з них повинна буде залишити свої посади, це буде відбуватися через процедуру переатестації. і ті, хто буде відповідати критеріям професіоналізму та доброчесності, мені здається, там більшість таких людей, залишаться працювати в прокуратурі, якщо захочуть – саме у напрямку військових злочинів”, – зазначив Рябошапка.

“І ми бачимо необхідність у підрозділі, який би здійснював процесуальне керівництво у злочинах проти порядку несення військової служби”, – додав він.

На уточнююче запитання чи означає це, що після ліквідації військової прокуратури буде … створена військова прокуратура, генпрокурор відповів:

“Ні. Це не означає, що ці люди будуть розслідувати військові злочини в Житомирі або Львові. Це повинно бути пов’язано із забезпеченням роботи в районі ООС”.

“Є ще цікава ідея створити департамент, який би координував процесуальне керівництво з розслідування військових злочинів, злочинів проти людяності і т.д., який би збирав, документував, фіксував усі матеріали, пов’язані з подіями на сході і з окупацією Криму, комунікував із міжнародними органами кримінальної юстиції”, – повідав Рябошапка.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вніс невідкладний проект закону № 1032, який передбачає реформу органів прокуратури і зокрема ліквідацію військової прокуратури.

2 вересня генеральний прокурор Руслан Рябошапка звільнив головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Перед цим співробітники військової прокуратури назвали неприйнятною заяву тоді ще заступника голови Офісу президента Руслана Рябошапки про можливу ліквідацію військової прокуратури і прозвітували про проведену роботу.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE