Politerno > Україна і світ > Трамп дозволив оприлюднити стенограму скандальної розмови з Зеленським

Трамп дозволив оприлюднити стенограму скандальної розмови з Зеленським

  • 24 Вересня, 2019
  • 1011 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп доручив оприлюднити стенограму його телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

“Я зараз перебуваю в Організації Об’єднаних Націй, представляю нашу країну, але дозволив завтра оприлюднити повну, повністю розсекречену та нередаговану стенограму моєї телефонної розмови з президентом України Зеленським.

От побачите, цілком адекватний дзвінок. Жодного тиску, і, на відміну від Джо Байдена та його сина, ніякої quid pro quo…”

24 вересня зранку Трамп припустив, що стенограма його телефонної розмови з Зеленським може бути оприлюднена.

Водночас президент США відзначив: “Може, ви її побачите, а може ні. Залежно від того, що ми захочемо зробити”.

Минулого тижня пресі стало відомо про розслідування, яке ведеться за скаргою неназваного держслужбовця проти Дональда Трампа: президента підозрюють у просуванні власних політичних інтересів під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським.

ЗМІ стверджують, що Трамп нібито вимагав від українського колеги розпочати кримінальне розслідування проти свого головного конкурента на президентських виборах Джо Байдена або ж його сина Хантера. За припущеннями медіа, лідер США також міг шантажувати Зеленського.

Згодом стало відомо, що президент США Дональд Трамп згадував екс-віце-президента Джо Байдена в ході телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським у липні.

Володимир Зеленський у Нью-Йорку розповів представникам української діаспори про свої плани з відновлення територіальної цілісності України. 

Президент США Дональд Трамп заявив по прибутті на Генасамблею ООН, що гальмуватиме фінансову допомогу Україні, доки Європа не почне вкладати в нашу країну більше.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE