Politerno > Україна і світ > Чи зможе похитнути Богдана розслідування щодо Азарова і Євромайдану (Відео)

Чи зможе похитнути Богдана розслідування щодо Азарова і Євромайдану (Відео)

  • 27 Вересня, 2019
  • 1043 Переглядів
  • 0

Глава Офісу президента Андрій Богдан у 2013 році літав до Росії разом з тодішнім прем’єром Миколою Азаровим. Після візиту української делегації влада України на чолі з Віктором Януковичем призупинила підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми».

Рівень впливу на Володимира Зеленського керівника його Офісу Андрія Богдана важко переоцінити. Досвідчений юрист та держслужбовець зі стажем регулярно поруч із президентом. Це його головний радник. Утім, біографія Богдана маловідома.

Журналісти дізналися, що вже в розпал Євромайдану Богдан отримав від Азарова почесну грамоту Кабміну.

У той же час, політтехнолог Тарас Загородній у коментарі “Слово і діло” заявив, що розслідування «Схем» не зможе похитнути крісло керівника ОПУ.

На його погляд, розслідування не дає підстав говорити про кримінал, скоріше за все, про етичні моменти, які пов’язані з тим, що Богдан у принципі працював в уряді Азарова і де-факто він не може працювати керівником ОПУ.

«Великого секрету не відкрили і мінусів Богдану не додалося. Богдан, хоч і має вигляд одіозної фігури, це не заважає йому працювати в ОПУ», – підкреслив експерт.

Він припустив, що, можливо, оприлюдненню такого розслідування сприяла позиція Богдана стосовно журналістів. Експерт нагадав заяву керівника ОПУ про те, що журналісти для спілкування з суспільством їм не потрібні.

«Мовляв, якщо не потрібні, значить, тепер журналісти працюватимуть так», – зазначив Загородній.

Також політтехнолог звернув увагу на те, що публікують розслідування ЗМІ, які наближені до наших зарубіжних партнерів.

«Богдан давно не подобається нашим зарубіжним партнерам, оскільки він тісно пов’язаний із Коломойським», – пояснив він.

Однак, на його думку, Зеленський все одно триматиметься Богдана у зв’язку з відсутністю кадрового резерву.

Якби ми не ставилися до Андрія Богдана, але це найкраще придбання Зеленського, додав політтехнолог.

«Богдан хоча би має увлення, як працює державна машина, може вибудувати роботу офісу. У Зеленського труднощі з керування. Якщо не буде Богдана, на чому наполягають американці, європейці, то ОПУ залишиться на папері. Але хтось повинен керувати, розуміючи тонкощі корупційних потоків, які в нашій країні присутні, причинно-наслідкові зв’язки. Тому за Богдана Зеленський триматиметься максимально довго», – прокоментував Загородній.

Він не виключив, що поява такого розслідування може говорити про те, що має місце перетин бізнес-інтересів і бажання послабити Зеленського.

«Без Богдана президент буде значно слабкішим, потрібно буде шукати іншу фігуру, яка може вести гру на догоду своїх спонсорів. Це класична гра з Теорії ігор – всі об’єднуються проти сильного гравця», – резюмував Тарас Загородній.

Як відомо, Андрій Богдан працював в уряді до закінчення Революції Гідності, його звільнили тільки 5 березня 2014 року, за прем’єрства Арсенія Яценюка.

Нагадаємо, у серпні видання «Новое время» віддало Богдану друге місце в рейтингу ста найвпливовіших українців – одразу після голови держави Володимира Зеленського, який його очолив.

Нещодавно, після провалу голосування за закон щодо стеження за депутатми та спрощення у них обшуків, за даними ЗМІ керівник Офісу президента Андрій Богдан був дуже розлючений.

“Андрій кричав: “Нафіг їх всіх розпустити! Що це за розводняк!?” А от Володі треба віддати належне, він втихомирив Андрія і спокійно почав розбиратися. Вова запитував у Разумкова, чому депутати не голосували, в чому проблеми і так далі!”, – розповів співрозмовник УП.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE