Politerno > Тернопільщина > Кандидат-ЗЕ на посаду голови Тернопільської ОДА. Хто він? Аналіз декларацій та соцмереж

Кандидат-ЗЕ на посаду голови Тернопільської ОДА. Хто він? Аналіз декларацій та соцмереж

  • 3 Жовтня, 2019
  • 11380 Переглядів
  • 0

Екс-кандидат в народні депутати України від політичної партії «Слуга Народу» подав в НАЗК електронну декларацію як кандидат на посаду голови Тернопільської ОДА.

Йде мова про Ігоря Сопеля. Він балотувався в нардепи по 166-му виборчому окрузі з центром в місті Теребовля (Теребовлянський, Бучацький, Монастириський, Гусятинський райони). Проживає в місті Хоростків Гусятинського району.

За результатами голосування, здобув підтримку 19,9 тис. голосів виборців (22,18%) і зайняв друге місце. Переміг його самовисуванець Микола Люшняк, який вдруге став народним депутатом від цього округу.

В електронній декларації за звітний 2018-ий Ігор Сопель вказав, що володіє в Хоросткові магазином на 50 кв. м., тимчасовою спорудою (МАФ) на 30 кв. м. та квартирою 68,2 км. м. Дата набуття права власності на об’єкти нерухомості – 2008–2010 роки.

У декларації також зазначено, що його дружина Ольга Сопель є власником 27% гуртожитку в Хоросткові. Загальна площа власності – 171,9 кв. м. Рік набуття права – 2004-ий.

Разом з тим, дружина задекларувала, що користуються житловим будинком, площею 120 кв. м. Будинок знаходиться в селі Увисла Гусятинського району, його власником є третя особа.

Земельні ділянки ні у власності, ні в користуванні не зазначені. Вочевидь, користуються лиш будинком в селі, а землею довкола нього ні.

Крім того, Ігор Сопель задекларував автомобіль  TOYOTA CAMRY, 2014-го року випуску. Придбав машину в червні 2017-го, вартість на момент набуття права не вказав.  

На сайті AUTO.RIA ціни на такий автомобіль станом на сьогоднішні пропозиції починаються від 14000 доларів, якщо машина в доброму стані.

У 2018 році, працюючи на посаді керівника Хоростківського регіонального структурного підрозділу ТОВ «Агробізнес», Ігор Сопель  отримав 44,6 тис. грн. заробітної плати. Значно більші його заробітки від зайняття підприємницькою діяльністю. По цій статті доходів він задекларував 965 тис. грн.

Для порівняння, перебуваючи на посаді голови Тернопільської ОДА, Степан Барна вказав, що в 2018-му році отримав зарплату 190,5 тис. грн.

Готівкові збереження теперішнього кандидата на посаду очільника області в 2018-му становили:  350 тис. грн., 7 тис. доларів, 6,5 тис. євро.

Крім того, в декларації вказано, що в жовтні 2018-го пані Ольга Сопель отримала кредит на суму 19,07 тис. грн. Вона також працює в ТОВ «Агробізнес», її задекларована зарплата  становила минулоріч майже 36 тис. грн.

Ольга Сопель є депутатом Хоростківської об’єднаної територіальної громади. Відповідно до закону, теж подає електронну декларацію. В її декларації-2018 доходи, рухоме та нерухоме майно, готівкові збереження чоловіка не зазначені. Також немає даних про кредит. І в порівнянні між деклараціями чоловіка та дружини є невелика різниця між вказаною площі власності в гуртожитку – майже на 13 метрів загальної площі.

Розглядаючи сторінки в соціальних мережах «Фейсбук» та «Інстаграм» Ігоря Сопеля і його дружини, помітне близьке товариство з представниками «95-го кварталу».

Скріншот зі сторінки igorsopel в Інстаграмі

Зокрема, до того, як Володимир Зеленський та партія «Слуга Народу» опинилися у владних кріслах, подружжя Сопелів викладали спільні фото з Юрієм Корявченковим (нині нардеп від «СН»), Євгеном Кошевим, Степаном Казаніним, з Володимиром Зеленським та іншими.

Скріншот зі сторінки Olga Sopel у Фейсбуці

Таким чином, Ігор Сопель може вважатися основним претендентом на посаду голови Тернопільської ОДА від «команди Зе».

Балотуючись до Верховної Ради, він подав на сайт sluganarodu.ua свою автобіографію. У ній зазначено:

«Народився 16 вересня 1974р. в м. Хоростків Гусятинського р-н, Тернопільської обл. Навчався у Хорстківській школі № 1, займався в шкільній секції баскетболу, захоплювався музикою (був учасником музичного гурту).

Після закінчення школи вступив до Тернопільського державного технічного університету, після закінчення отримав кваліфікацію інженер –механік. Трудову діяльність розпочав у 1991р. на Хоростківському цукровому заводі слюсарем КВПіА, після чого обійняв посаду – інженер ТЕЦ, загалом пропрацював на підприємстві 13 років.

 У 2003 році розпочав підприємницьку діяльність. 

З 2010 р. керівник Хоростківського регіонального структурного підрозділу ТОВ «Агробізнес».
[…] У 2010-2015 роках депутат Хоростківської міської ради. З 2017р керівник федерації футболу у м.Хоростків. 

Одружений, батько двох дітей».



Додамо, у фінансовому Звіті про надходження та використання коштів виборчого фонду кандидата в народні депутати в ОВО №166 Ігор Сопель вказав, що всі кошти, використані ним під час виборчої кампанії, є його власними. Загалом, у свій виборчий фонд вніс майже 57,9 тис. грн.

Назарій Наджога

Читайте також: Хто такий Роман Черніцький?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE