Politerno > Україна і світ > Трамп хоче імпічменту спікера Палати представників Конгресу США через “державну зраду”

Трамп хоче імпічменту спікера Палати представників Конгресу США через “державну зраду”

  • 7 Жовтня, 2019
  • 930 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп в ніч на 7 жовтня звинуватив у «тяжких злочинах і пвчинках, а можливо, і в державній зраді» спікерку Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі і висловився за її «негайний імпічмент».

Відповідне повідомлення Трамп розмістив у твітері, пише “Радіо Свобода”.

Звинувачення в «тяжких злочинах і проступках» (high crimes and misdemeanors), на які посилається Трамп, є юридичним терміном, його зазвичай використовують при формулюванні причини для імпічменту в США. Він включає в себе звинувачення посадових осіб в неправомірних діях: корупції, недбалості, неправдивому свідченні під присягою, зловживанні владою, хабарництві, залякуванні свідків, нецільовому використанні державних коштів, невиконання своїх обов’язків та інших злочинах.

Трамп написав свій твіт, коли стало відомо про те, що в справі про імпічмент самого президента США з’явився другий співробітник спецслужб, який планує свідчити.

Також стало відомо, що колишній посол США в Україні Марі Йованович погодилася дати свідчення Конгресу США в рамках процедури імпічменту.

Нагадаємо, 24 вересня спікер Палати представників Конгресу США, демократка Ненсі Пелосі оголосила про початок офіційного розслідування щодо імпічменту президента Дональда Трампа.

Держсекретар Майк Помпео висловився категорично проти допиту дипломатів і надання конгресменам документів Держдепартаменту. Однак 3 жовтня конгресмени допитали Курта Волкера. Колишній спецпредставник Держдепартаменту США по Україні протягом 10 годин в закритому режимі відповідав на їхні питання.

Більше про допит Волкера в Конгресі у статті: “Це все, що потрібно знати про суверенну Україну”. Що стало зрозуміло після свідчень Волкера в Конгресі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE