Politerno > Україна і світ > Йованович погодилася свідчити в Конгресі проти Трампа

Йованович погодилася свідчити в Конгресі проти Трампа

  • 7 Жовтня, 2019
  • 966 Переглядів
  • 0

Колишній посол США в Україні Марі Йованович погодилася дати свідчення Конгресу США в рамках процедури імпічменту.

Представники комітету з розвідки, який веде розслідування відносно президента Дональда Трампа, комітету у закордонних справах та комітету по нагляду опитають Йованович в найближчу п’ятницю, 11 жовтня, передає Reuters.

Трамп неодноразово, в тому числі у розмові з президентом України Володимиром Зеленським, погано відгукувався про Йованович. І Зеленський підтакував йому, дорікаючи послу тим, що вона “недостатньо прийняла” його перемогу на президентських виборах, так як була “прихильницею Порошенко”.

Друг і юрист Трампа Руді Джуліані звинувачував Йованович в інформаційній компанії проти Трампа, а син президента США Дональд Трамп-молодший розкритикував її через критичні заяви у бік Білого дому.

Відзначимо, що в травні Держдепартамент достроково відкликав посла Йованович з України. Тимчасовим повіреним у Києві став Вільям Тейлор. У зв’язку з цим журналісти називають Марі Йованович однією з жертв війни Трампа проти кар’єрних дипломатів.

Напередодні в Конгрес для дачі свідчень викликали п’ять співробітників Держдепартаменту, які працювали з Україною, в тому числі Курта Волкера і Марі Йованович. Держсекретар Майк Помпео висловився категорично проти допиту дипломатів і надання конгресменам документів Держдепартаменту. Однак 3 жовтня конгресмени допитали Курта Волкера. Колишній спецпредставник Держдепартаменту США по Україні протягом 10 годин в закритому режимі відповідав на їхні питання.

Читайте також: “Так, він грав на піаніно своїм членом”. Як західні ЗМІ знущаються над Зеленським після скандалу з Трампом

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE