Politerno > Україна і світ > Зеленський ініціював мораторій на перевірки ФОПів

Зеленський ініціював мораторій на перевірки ФОПів

  • 15 Жовтня, 2019
  • 1164 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський ініціює запровадження дворічного мораторію на перевірки фізичних осіб-підприємців усіх категорій, крім “ризикових”.

Про це повідомляє сайт президента.

“Таким чином глава держави відгукнувся на заклики представників малого бізнесу. Вони протестували проти законів “Про внесення змін до закону “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг” та “Про внесення змін до Податкового кодексу щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг”, що запроваджують електронний чек”, – йдеться у повідомлені.

Президент також підтримує пом’якшення відповідальності за неправильне ведення звітів протягом першого року дії закону.

Заступниця голови Офісу президента Юлія Ковалів пояснила протестні настрої поганою поінформованістю підприємців.

За її словами, ніхто не зобов’язує підприємців купувати касові апарати. Натомість вони мають завантажити безкоштовний мобільний додаток, від Державної фіскальної служби.

Ковалів також додала, що самі електронні чеки для ФОПів запроваджуються лише з 2021 року.

Нагадаємо, 30 вересня у Києві під Офісом президента представники малого бізнесу вимагали від президента Володимира Зеленського накласти вето на прийняті Верховною радою законопроекти №1053-1 та №1073.

Згодом стало відомо, що Верховна Рада залишили у дії два закони, якими розширюється обов’язкове використання касових апаратів і програмних реєстраторів розрахункових операцій для малого бізнесу з метою детінізації розрахунків.

Читайте також: Перший Майдан для Зе. Чому ФОПи і великий бізнес готують бунт проти податкової революції від нової влади

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE