Politerno > Україна і світ > Поновленого на посаді голову КС Шевчука не допустили на робоче місце

Поновленого на посаді голову КС Шевчука не допустили на робоче місце

  • 16 Жовтня, 2019
  • 1106 Переглядів
  • 0

У середу, 16 жовтня, поновлений на посаді голова Конституційного суду України Станіслав Шевчук вимагав допустити його до робочого місця.

Про це повідомили у КСУ.

«Він наголошував на тому, що в рішенні Окружного адміністративного суду міста Києва йдеться про негайне виконання рішення в частині поновлення Станіслава Шевчука на посаді судді та Голови Конституційного Суду України», – мовиться у повідомленні.

У судді Шевчуку сказали, що КС почав розгляд цього питання напередодні.

«Разом з тим, станом на 16 жовтня 2019 року, на час прибуття Станіслава Шевчука до Конституційного Суду України відсутнє Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва у справі № 640/8752/19 завірене гербовою печаткою як цього вимагає чинне законодавство України. Крім того, як скорочений, так і повний тексти Рішення у цій справі відсутні у Єдиному державному реєстрі судових рішень. Надана особисто Станіславом Шевчуком 15 жовтня 2019 року копія скороченого судового Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 11 жовтня 2019 року не завірена належним чином, як цього вимагає Інструкція з діловодства в адміністративних судах України», – заявили у КСУ.

За даними “Української правди”, в середу Шевчука не допустили до робочого місця і навіть у приміщення КС.

14 травня судді Конституційного суду проголосували за звільнення Станіслава Шевчука з посади судді.

Приводом стало рішення комісії з етики про нібито дисциплінарні порушення  в діях Шевчука.

Перед цим судді висловили недовіру Шевчуку, намагаючись змусити його самостійно піти з посади.

Замість Шевчука суд очолила Наталія Шаптала, яку у 2014 році Верховна Рада пропонувала звільнити через порушення під час президентства Януковича.

Сам Шевчук сказав, що вважає свою відставку злочином, “антиконституційним переворотом”, за яким стоїть президент Петро Порошенко.

Шевчук заявив, що збирається поновлюватись на посаді через суд.

На початку червня Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу проти колишнього голови Конституційного Суду Станіслава Шевчука.

Як заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков, на даний момент неможливо провести перезапуск Конституційного Суду у зв’язку з рішенням Окружного адмінсуду Києва щодо поновлення Станіслава Шевчука на посаді судді та голови Конституційного суду.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE