Politerno > Україна і світ > У Харкові вбили свідка у справі Вороненкова, один з вбивць підірвався на гранаті

У Харкові вбили свідка у справі Вороненкова, один з вбивць підірвався на гранаті

  • 25 Жовтня, 2019
  • 1029 Переглядів
  • 0

25 жовтня у перестрілці в Шевченківському районі Харкова був убитий один зі свідків у справі про вбивство депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Володимир Борох.

Про це “Ґратам” повідомив адвокат Святослав Пархоменко, захисник Олександра Лося, підозрюваного в організації вбивства росіянина.

Як відомо, поліція Харкова в п’ятницю повідомила про перестрілку на вулиці Клочківській біля входу в супермаркет “Восторг”: нападники під’їхали на парковку супермаркету на автомобілі, розстріляли двох чоловіків з автоматичної зброї, а потім зникли. На місці злочину також виявили пістолет з глушником, який за словами поліції, міг належати жертвам нападу.

Згідно з повідомленням правоохоронців, один з постраждалих помер, а другий доставлений в лікарню. За інформацією харківського видання Newsroom, вижив – Георгій Ісаков, колишній заступник глави харківського відділення бійцівсього клубу “Оплот” Євгена Жиліна.

За інформацією харківських журналістів, Ісаков мав зв’язки в кримінальних колах, затримувався за зберігання зброї і раніше вже був об’єктом замахів.

Поліція оголосила план перехоплення нападників. За попередніми даними, один з них, при спробі затримання на Південному вокзалі Харкова, підірвався на гранаті.

Начальник управління нацполіціі Харківської області Валерій Сокуренко в коментарі журналістам “Суспільного”, назвав перестрілку “бандитськими розборками”.

За його словами, після того як підозрюваний підірвав себе гранатою, поліція припинила оперативний пошук його спільників.

Речниця прокуратури Києва Надія Максимець повідомила “Українській правді”, що свідчення убитого в п’ятницю в перестрілці в Харкові Володимира Бороха не є ключовими у справі про вбивство депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

“Цей чоловік затримувався одночасно з одним із підозрюваних у вбивстві Дениса Вороненкова. Однак у ході слідства достатніх доказів для оголошення йому підозри у причетності до вбивства не здобуто. У провадженні він мав статус свідка, проте важливих для слідства свідчень не повідомив”, – зазначила Максимець.

За її словами, через вищевказані події у Харкові прокуратура буде контактувати з місцевими правоохоронними органами щодо цієї ситуації та слідчим шляхом перевірятиме можливий зв’язок цих подій з вбивством Дениса Вороненкова.

Адвокат Святослав Пархоменко, захисник Олександра Лося, підозрюваного в організації вбивства росіянина повідомив виданню “Ґрати”, що в нинішній перестрілці в Шевченківському районі Харкова був убитий Володимир Борох – один зі свідків у справі про вбивство депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Нагадаємо, 10 січня в Москві зі стрільбою викрали харківчанина Юрія Василенка, одного з підозрюваних у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, яке сталося 23 березня 2017 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE