Politerno > Україна і світ > У центрі Києва убитий екс-депутат Держдуми Денис Вороненков – версії слідства (Відео)

У центрі Києва убитий екс-депутат Держдуми Денис Вороненков – версії слідства (Відео)

  • 23 Березня, 2017
  • 1703 Переглядів
  • 0

Сьогодні, у четвер, 23 березня, у центрі Києва при вході в готель “Прем’єр Палас” розстріляли колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Він  йшов на зустріч із ще одним колишнім депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим.

Бліц- аналіз причин вбивства провела УП.

Серед версій убивства екс-депутата Державної Думи РФ Дениса Вороненкова правоохоронці першочергово розглядають можливі дії Російської Федерації.

Про це повідомив Департамент комунікації Національної поліції України.

“На сьогоднішній момент ми розуміємо, враховуючи особу загиблого, серед першочергових версій розглядаємо якраз дії Російської Федерації, спрямовані на знищення цієї особи як такої, що давала важливі покази і відігравала ключову роль в процесах, які відбувалися в Україні”, – зазначив заступник глави Національної поліції Олександр Вакуленко.

 

 

Він також додав, що правоохоронці наразі з’ясовують всі обставини події.

Більш детальну інформацію обіцяють повідомити після оперативного відпрацювання місця пригоди і аналізу першочергової оперативної і слідчої інформації.

Наразі правоохоронці встановили, що нападник здійснив кілька пострілів у бік людей, які виходили з готелю у центрі столиці. Орієнтовно вогнепальною зброєю, з якої стріляли, є пістолет ТТ.

 

 

Вороненков був свідком ГПУ у справі про зраду екс-президента Віктора Януковича.

За словами голови київської поліції, в якості основного мотиву нападу розглядається замовне вбивство. “Власне – це перша версія, яка зараз розглядається, враховуючи особу загиблого і його діяльність”, – заявив Андрій Крищенко.

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявив, що вбивство може бути “розправою над людиною, який розкривала подробиці диверсій російської влади на території України”.

“Особисто я переконаний в тому, що це може бути цинічною показовою помстою – смертною карою російських спецслужб”, – сказав він в ефірі телеканалу “112 Україна”.

Генпрокурор України заявив, що пов’язує вбивство екс-депутата з тим, що Вороненко проходив свідком у справі Януковича. Радник глави МВС України Антон Геращенко заявив, що вбивство Дениса Вороненкова можна поставити “в один ряд з вбивствами Олександра Литвиненка, Бориса Нємцова і Павла Шеремета”.

Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що екс-депутата Держдуми РФ і важливого свідка у справі Януковича Дениса Вороненкова вбито на замовлення президента Володимира Путіна.

Про це він написав у Facebook: “Цинічне вбивство одного із свідків, що проходить по справі держради екс-президента Януковича.
Серед білого дня в центрі Києва був застрелений екс-депутат Держдуми Росії Денис Вороненков, який надав слідчим військової прокуратури надважливі покази по справі. Це була звична для Кремля показова страта свідка.

Проте, Вороненков є не єдиним свідком з числа російських високопосадовців.
Також закон передбачає долучення в судовому слідстві показів Д.Вороненкова, даних під письмовий протокол.”

Охоронці готелю сказали, що не бачили, хто і як вбив депутата Держдуми.

У свою чергу начальник відділу продаж готелю Олексій Мятетський сказав, що чув п’ять хлопків. “Він (Вороненков) не жив в готелі, він проходив повз”, – зазначив він.

Станом на 13:04 на місце події приїхали Генпрокурор Юрій Луценко та його заступник- головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Вони зайшли у будівлю готелю.

Станом на 13:11 приїхала дружина Вороненкова Марія Максакова, вона намагалася прорватися до тіла, поліцейські не впустили. Провели у готель.

 

 

Дружина Дениса Вороненкова Марія Максакова поїхала з готелю Прем’єр Палас разом з генеральним прокурором Юрієм Луценком на джипі Toyota Land Cruiser. Про це повідомляє кореспондент  видання “Страна” з місця подій. Тим часом тіло Вороненкова підняли з тротуару і завантажили в військовий “бобик”.

Раніше Максакову підвели до трупа Вороненкова для впізнання, вона дізналася його, кивнула і розридалася. Її відвели під руки співробітники ГПУ.

 

 

Всередині в готелі також присутній голова СБУ Василь Грицак.

 

 

Порошенко викликав Грицака і Турчинова через розстріл Вороненкова.

Президент терміново викликав главу СБУ Василя Грицака через розстріл двох чоловік в центрі Києва і вибухи на військовому складі в Балаклії. Про це Грицак сказав в.о. голови Консультативної місії Євросоюзу Жоелю Вахтеру перед початком спільного прес-брифінгу керівництва СБУ та Консультативної місії ЄС.

За словами глави СБУ, президент викликає всіх, в тому числі секретаря РНБО Олександра Турчинова. На зустрічі будуть обговорюватися розстріл в центрі Києва і пожежу з вибухами на території військового складу Міністерства оборони в Балаклії.

Нагадаємо в кінці 2016 року Денис Вороненков одержав українське громадянство, і переїхав до України разом з дружиною Марією Максаковою.

 

 

За останніми даними вбивця Дениса Вороненкова потрапив до рук правоохоронців

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE