Politerno > Україна і світ > Вибухи на військових складах у Балаклії. Онлайн-репортаж

Вибухи на військових складах у Балаклії. Онлайн-репортаж

  • 23 Березня, 2017
  • 1582 Переглядів
  • 0

У Балаклії Харківської області приблизно о 3.00 23 березня почалися вибухи на складі боєприпасів. З п’ятикілометрової зони навколо складу евакуювали приблизно 20 тис. осіб.

На складах ракетно-артилерійського озброєння поблизу м.Балаклії зберігалося близько  125 тисяч тонн боєприпасів.

Про  це  заявив під час брифінгу  головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Загальна територія арсеналу складає близько 368 гектарів, де за офіційними здобутими та підтвердженими вже слідством даними зберігається близько 125 тисяч тонн боєприпасів”, – сказав головний військовий прокурор.

Матіос зазначив, що пожежа з подальшою детонацією  боєприпасів виникла вночі у двох місцях  на  одному з відкритих  майданчиків зберігання складів ракетно-артилерійського озброєння поблизу м.Балаклія.

13:12
Поліція Харківської області повідомила, що в районі Балаклеї діють 16 поліцейських постів. Вони забезпечують виїзд жителів і перекривають в’їзд в місто. Працюють 300 поліцейських і 300 бійців Нацгвардії.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос припустив, що вибух міг статись унаслідок диверсії. На місце вилетів прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

12:56

У соцмережах пишуть, що над лікарнею в Балаклії “пролітають ракети”, а бомбосховище в ній переповнене. Там знаходятьсябільше 15 бригад “швидкої допомоги” з Харкова.

Поліція перевіряє факти незаконного підвищення цін на пальне в Балаклійському районі.

11:47

Повідомлення про такі випадки надійшли до органів правопорядку від представників засобів масової інформації.

За інформацією, що була поширена в соціальних мережах, на окремих заправках, розташованих на виїзді з міста Балаклея, ціни на паливо сягнули 80 гривень за літр.

Для перевірки на місце події вирушили мобільні групи з числа працівників Управління захисту економіки в Харківській області ДЗЕ Національної поліції України.

Інформація щодо результатів цієї роботи буде повідомлена додатково. Поліція звертається до усіх громадян із проханням інформувати про таки випадки за телефонами: 7059-300, 700-03-70, 093 660 41 86 або 102.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Як повідомляє кореспондент 057 з місця подій, жителі Балаклеї і довколишніх сіл поспіхом залишають свої будинки. Багато жителів йдуть пішки по трасі.

Люди запевняють, що покидали будинки, як домашніх тварин, так і худобу. Виїхати намагаються на чужих автомобілях, “напросившись” в попутчики. Багато хто не знає куди їхати і де ночувати.

12:23

Очевидці пишуть в соцмережах, що на надзвичайної ситуації в Балаклії наживаються не тільки заправки, а й таксисти. За проїзд 55 км вони просять 2,5 тис. грн. Деякі стверджують, що сума становить 4 тис. грн.

Щоб уникнути мародерства після вибуху в Балаклії поліція організовує патрулі.

Ляшко прокоментував ситуацію в Балаклеї

12:19

Глава Харківської ОДА заявила, що постраждалих в результаті вибухів в Балаклії немає, руйнування будівель незначні

“Оцінку руйнувань в місті на даний момент повністю дати не можу, проте мова йде про незначні руйнування”, – сказала Світлична.

Також вона додала, що “постраждалих людей від осколків або інших поранень, пов’язаних з вибухами, немає”.

“На даний момент розгорнуто 24 евакуаційних пункту, в них розміщено вже більше 2300 осіб. У цілому, по Балаклії евакуйовано близько 12 тис. Людей, евакуація відбувається згідно з графіком”, – додала вона.

На запитання телеведучого, евакуювали чи всіх людей з пятикилометровой зони небезпеки, глава Харківської ОДА відповіла, що “евакуація триває”.

У Балаклії Харківської області близько 3.00 23 березня почалися вибухи на складі боєприпасів. Повідомляється, що влада евакуювала мешканців в п’ятикілометровій зоні навколо складу. За словами Півторака, станом на 10.00 вибухи тривають.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос припустив, що пожежа могла статися в результаті диверсії. За його словами, перед вибухами на складі в Балаклії було чути гул апарату, схожого на безпілотник.

Небо в радіусі 40 км від місця події закрито для польотів.

12:03

Нардеп Семен Семенченко – правоохоронним органам: Відірвіться від пиляння бабла і займіться своїми прямими обов’язками!

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE