Politerno > Тернопільщина > Чергове рішення міськради і земля на “Канаді” відходить “своєму” атовцю

Чергове рішення міськради і земля на “Канаді” відходить “своєму” атовцю

  • 4 Листопада, 2019
  • 5608 Переглядів
  • 0

Рішенням Тернопільської міської ради від 6 червня 2019 року №7/35/114 затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,096 га за адресою проспект Злуки громадянину Максим’яку Юрію Богдановичу для будівництва і обслуговування житлового будинку. 

Ділянка знаходиться за 20 метрів від стадіону загальноосвітньої школи № 23 навпроти будинку № 20 по вулиці Коновальця і займає частину дитячого майданчика і скверу. 

Виділення цієї землі суперечило плану зонування та Генеральному плану забудови, згідно з яким на цій ділянці передбачено будівництво багатоквартирного будинку. Питання про те, на якій підставі взагалі в парковій зоні  погоджено дане будівництво залишається відкритим, як і більшість будівництв ери головування в місті Сергія Надала.

Але цікавим є сама персона Юрія Максим’яка. Як з’ясувалось, він разом з відомим в місті підприємцем і забудовником Віталієм Мариновським є приятелями і водночас засновниками громадської організації «Центр інноваційних ідей». Після державної реєстрації та присвоєння земельній ділянці кадастрового номеру 6110100000:06:001:0022,  Максим’як Ю.Б. дарує цю ділянку мешканцю Хмельницької області Дзюбі Сергію Анатолійовичу – голові громадської організації «Інвалідів війни та ветеранів АТО м. Хмельницького», якого  надалі, як можна зробити висновок просто викоритстовують як прикриття у своїй схемі.

Для злагодження усіх можливих питань з боку громадськості і “несвоїх” депутатів, учасник бойових дій з Хмельницької області Сергій Дзюба, як власник земельної ділянки по вулиці Злуки, подає до Тернопільської міської ради заяву про зміну цільового призначення відповідно до генплану з індивідуального будівництва на будівництво багатоквартирного будинку. Вочевидь, міськраді  важко буде відмовити учаснику АТО у його проханні. У результаті цієї схеми тернопільська громада вкотре позбудеться чергової земельної ділянки, яка згідно з чинним законодавством, мала б бути продана на земельному аукціоні, а ще точніше (до змін Генплану) залишатись частиною парку.

На ділянці планується зведення 10-ти поверхового будинку, квартири в якому ніхто не збирається виділяти учасникам АТО, а реалізувати за ринковими цінами. Таким чином бюджет міста недотримав близько 2,5-3,0 млн. гривень. Ще один очевидний приклад, як у грумоди “відкушують” куски землі з задіюванням ключових високих чинів Тернопільської міської ради. 

Читайте також: У Тернополі черговий земельний скандал: виділили землю під неіснуючу будову

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE