Politerno > Україна і світ > Вадим Пристайко виступив із оцінкою поїздки депутата Державної думи Росії Олексія Журавльова в Золоте

Вадим Пристайко виступив із оцінкою поїздки депутата Державної думи Росії Олексія Журавльова в Золоте

  • 4 Листопада, 2019
  • 1041 Переглядів
  • 0

Депутат Держдуми РФ Олексій Журавльов 1-2 листопада відвідав колишні позиції терористів “ЛНР” в районі підконтрольного терористам Золотого-5 Луганської області, де “проінспектував” хід розведення сил.

Як видно на оприлюднених фото- і відеоматеріалах, Журавльова супроводжували представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і спільного Центру по контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Зазначається, що Журавльов був там зі своїм візитом “офіційно”, не ховаючись.

“Основна мета візиту російського чиновника – на власні очі побачити, як виконується абсолютне перемир’я на Донбасі”, – розповідає журналіст сепаратистського ЗМІ.

Крім того, Журальов відвідав середню школу №4, яка названа на честь місцевого терориста Романа Салькова. Він воював у Козачому полку Дрьомова. Ліквідовано 14 квітня 2016 року за підрив “Уралу” з боєприпасами в районі Калинового.

Зазначається, що Журавльов потрапив на окуповану частину суверенної території держави Україна через непідконтрольну ділянку кордону з Росією. 

Згідно з даними бази “Миротворець”, Журавльов є одним з головних ідеологів сепаратизму в Україні, учасник організації референдуму і подальшої окупації Криму, один з організаторів незаконних формувань “ЛДНР” на території України.

На початку 2014 року Журавльов координував дії проросійських радикалів Криму, які сприяли окупації півострова військовослужбовцями Збройних Сил РФ.

Під час спільного з главою МЗС Естонії Урмасом Рейнсалу брифінгу, Міністр закордонних справ Вадим Пристайко зазначив, що поїздка депутата Державної думи Росії Олексія Журавльова в Золоте є порушенням всіх норм і незабаром буде офіційна реакція української сторони. 

“Поїздка депутата парламенту Росії – це порушення всіх норм. Це – наша територія, на яку він приїхав без дозволу і на це обов’язково буде офіційна реакція Міністерства закордонних справ”, – підкреслив Пристайко. 

Читайте також: СЦКК: Розведення у Золотому завершилося, 3 листопада розпочнеться розмінування

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE