Politerno > Тернопільщина > Справа аптеки №78: перемога Віктора Овчарука над Сергієм Надалом стає прецедентом (відео)

Справа аптеки №78: перемога Віктора Овчарука над Сергієм Надалом стає прецедентом (відео)

  • 6 Листопада, 2019
  • 2496 Переглядів
  • 0

Тернопільська міська рада програла апеляцію у суперечці за приміщення аптеки №78. Тепер це приміщення в центрі Тернополя належить обласній раді.

4 листопада у Львові колегія суддів Західного апеляційного господарського суду винесла свій вердикт. В апеляційні скарзі Тернопільської міської ради на рішення Господарського суду Тернопільської області  повністю відмовлено. Колегія залишила рішення суду першої інстанції без змін.

Нагадаємо, 4 липня 2019 року Господарський суд Тернопільської області ухвалив рішення, яким скасував свідоцтво право власності Тернопільської міської ради на приміщення, де понад 60 років знаходиться комунальна аптека №78 за адресою м. Тернопіль, вул. Руська, 23. А також тим самим рішенням визнав право власності за обласною радою на ці приміщення.

У міській раді з рішенням суду першої інстанції не погодилися. Відтак, була подана апеляційна скарга від 10 липня за підписом в. о. міського голови Тернополя Віктора Шумади. На цю дату Сергій Надал перебував у відпустці.

Свої апеляційні скарги на рішення обласного господарського суду подали також комунальне підприємство «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» Тернопільської міської ради та приватний підприємець Сергій Пушкар.

Колегія суддів Західного апеляційного господарського суду також вирішила відмовити повністю і цим апелянтам.

Драматизму судовому процесу додавало те, що в лютому цього року на вимогу Тернопільської міської ради виконавча служба двічі намагалася виселити аптеку №78 з займаних приміщень.

Після спроб виселення юристи облради розшукали чимало архівних документів по майні, яке міська рада «взяла» собі. Зокрема, якраз щодо приміщень мережі обласних комунальних аптек.  

Загалом це перша така судова справа у майнових суперечках між тернопільськими «білим домом» і мерією. Перемога Віктора Овчарука над Сергієм Надалом стає правовим прецедентом. І за тою ж аналогією обласна рада може подати в суди щодо інших приміщень, яких по Тернополю десятки.  

Назарій Наджога

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE