Politerno > Україна і світ > На прохання РФ поляки затримали одного з лідерів УНА-УНСО

На прохання РФ поляки затримали одного з лідерів УНА-УНСО

  • 9 Листопада, 2019
  • 1176 Переглядів
  • 0

За даними Руху опору капітуляції, сьогодні в Польщі затримали відомого добровольця, учасника війни з російськими окупантами, заступника командира УНСО і одного зі співзасновників РОК Ігоря Мазура “Тополю””.

Омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що Мазура, який також є співробітником Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, затримали на прикордонному пункті Дорогуск за запитом РФ. За інформацією омбудсмена, до Мазура не допускають українського консула та не надають адвоката. У понеділок, 11 листопада, в місті Холм буде вирішуватися питання про взяття нашого колеги під варту з метою екстрадиції в Росію.

“Тополя” їхав до Польщі на офіційний захід, запрошення для участі в якому йому дала екс-віце-спікер польського Сейму Беата Мазурек.

Ігор Мазур в 2014 році був керівником «Правого сектора» в Київській області і начальником штабу 24ї сотні Самооборони Майдану під час Революції Гідності. З травня 2014 року – у районі проведення АТО. А в 2015 році став офіцером ВСУ. Після демобілізації заступник голови партії УНАУНСО і заступник головного командира УНСО.

Читайте також: Cуд ООН підтримав скаргу України у справі проти РФ щодо тероризму на Донбасі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE