Politerno > Україна і світ > Незабаром українські ЗМІ будуть у рамках стандартів

Незабаром українські ЗМІ будуть у рамках стандартів

  • 9 Листопада, 2019
  • 1511 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський своїм указом від 08 листопада№837/2019 “Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави” доручив Кабінету міністрів до кінця 2019 року розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, де передбачити, зокрема, стандарти новин.

У новому законі мають бути передбачені механізми запобігання розповсюдженню недостовірної, викривленої інформації, її спростування, заборона фізичним та юридичним особам держави-агресора володіти або фінансувати медіа в Україні, а також посилення відповідальності за порушення законодавства про інформацію.

Ймовірно, ініціатором зазначених дій є керівник Офісу президента Андрій Богдан, який в інтерв’ю BBC свого часу сказав, що вважає журналістів корумпованими й бажає, щоб засоби масової інформації здійснили самостійне “очищення”. Крім цього, А.Богдан висловлювався, що новій владі не потрібні журналісти, бо вони спілкуються з суспільством без посередників. 

Редакція програми “Схеми: корупція в деталях” оприлюднила повне відео спроб журналіста поспілкуватись з керівником Офісу президента Богдана і главою держави.

У відповідь, Національна спілка журналістів України закликала Офіс президента і речницю голови держави Юлію Мендель переглянути своє ставлення до ЗМІ і вибачитися за свої дії щодо журналістів Радіо Свобода.

Читайте також: У Зеленського створили Раду з питань свободи слова, до якої обрали журналістів без їхнього відома

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE