Politerno > Україна і світ > Арахамія і Сольський розповіли про іноземців у питанні ринку землі

Арахамія і Сольський розповіли про іноземців у питанні ринку землі

  • 13 Листопада, 2019
  • 893 Переглядів
  • 0

Лідер фракції “Слуга народу” Давид Арахамія назвав першочергові поправки, які необхідно внести до другого читання законопроєкту про відкриття ринку землі.

Про це він розповів журналістам у кулуарах Верховної Ради до голосування за відкриття ринку землі, передає парламентський кореспондент Цензор.НЕТ.

“Між першим і другим читанням треба додати правку про референдум щодо питання про іноземців, яке всіх турбує. По-друге, збалансувати цю норму щодо максимальної кількості гектарів, які може одна людина купувати… І, по-третє, питання кадастру і антирейдерства. Дуже багато людей бояться, тому що зараз в аграрному секторі справді дуже багато кейсів, коли були рейдерські спроби”, – сказав Арахамія.

Він зазначив, що зараз уряд активно бореться з чорними реєстраторами і їхня кількість вже суттєво зменшилася.

У свою чергу голова аграрного комітету Верховної Ради Микола Сольський у кулуарах парламенту заявив, що іноземці не зможуть купувати землю, поки парламент не прийме закон про референдум.

“Поки не буде цього закону про референдум, поки він не буде прийнятий у парламенті, поки він не буде проголосований, іноземці не зможуть бути учасниками підприємств, тим більше безпосередньо (купувати. – ред.)”, – сказав Сольський.

Він зазначив, що це також стосуватиметься іноземців, які зараз орендують землю.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про ринок землі в Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE