Politerno > Україна і світ > Баканов каже, що в СБУ немає фактів проплати акцій “Ні капітуляції”

Баканов каже, що в СБУ немає фактів проплати акцій “Ні капітуляції”

  • 13 Листопада, 2019
  • 895 Переглядів
  • 0

Громадські організації мають право витрачати гроші на масові акції протесту, але вСБУ немає даних про такі факти.

Про це в інтерв’ю “Главком” заявив очільник СБУ Іван Баканов.

Таке пояснення він надав, відповідаючи на питання, чи порушила СБУ справу за заявою глави фракції “Слуга народу” Давида Арахамії, який стверджував, що в нього є докази підкупу учасників акцій “Ні капітуляції. Треба розуміти, що громадські організації мають право збирати гроші та витрачати їх – у тому числі на акції. Цей момент, можливо, потребує законодавчого врегулювання”, – сказав глава Служби.

Водночас Баканов заявив, що в його служби немає “достовірних відомостей, які б підтверджували цей факт” і що “наразі в СБУ немає такого провадження”.

У жовтні Давид Арахамія заявив, що його знайомим АТОвцям пропонували по тисячі гривень за участь в акціях проти капітуляції і що він передасть інформацію про ці факти в СБУ.

На Майдані Незалежності в центрі Києва 6 жовтня проходило віче “Зупинимо капітуляцію”. Після закінчення віче частина мітингувальників попрямувала до Офісу президента вимагати відставку голови Офісу президента Андрія Богдана, який опублікував пост у Фейсбуці про те, що учасникам мітингу платили по 100 гривень за годину перебування на мітингу і плюс 10 гривень за принесений з собою плакат. На трибуні Майдану це спростували, заявивши, що фейкову інформацію поширюють ті сили, які не звикли проводити мітинги без фінансової винагороди.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE