Politerno > Україна і світ > Бахматюк розповів про особисту помсту Ситника і вимагання $ 500 тисяч за документи НАБУ

Бахматюк розповів про особисту помсту Ситника і вимагання $ 500 тисяч за документи НАБУ

  • 16 Листопада, 2019
  • 1938 Переглядів
  • 0

Олег Бахматюк, колишній власник збанкрутілих банків “Фінансова ініціатива” і VAB Bank, власник агрохолдингів “Укрлендфармінг” і “Авангард” розповів про “особистий конфлікт інтересів” з главою НАБУ Артемом Ситником.

В інтерв’ю виданню “Страна”  Бахматюк заявив, що проти Ситника розслідується антикорупційне справа, головний свідок у якому – радник рідної сестри Бахматюка Наталії Василюк – Микола Надейко.

“Все будується фактично на його свідченнях. У будь-якій цивілізованій країні такий збіг свідчить про наявність конфлікту інтересів, про що прекрасно знав генпрокурор Рябошапка, коли вони незаконно передавали справу Ситнику. І те, що він робить – його особиста помста мені за свідчення Надейка. До речі, я з цим Найдейком познайомився в будівлі НАБУ в присутності Ситника і його заступника Новака. І вважаю його гарним хлопцем, якого Ситник тупо підставив. Крім того, Ситник взагалі не має право займатися Бахматюком і великим бізнесом. НАБУ повинне займатися корупцією у вищих ешелонах влади”, – заявив бізнесмен.

За його словами, щоб була підслідність НАБУ, бюро притягнуло колишнього першого заступника глави НБУ, якому також було пред’явлено підозру у справі VAB Банку – Писарука.

Також Бахматюк додав, що з Писаруком він не контактував бо він з екс-головою НБУ Валерією Гонтаревою “вбили його банки”.

“У мене з ними немає і не може бути ніяких контактів. Наші відносини ворожі і всі це знають. Як ми з ними могли бути в змові?” – підкреслив банкір.

Також він розповів, що справу проти нього було відкрито НАБУ за заявою якоїсь Ірини Росс.

“Вона зараз в розшуку за вимагання з нас 500 тисяч доларів. Їй в НАБУ передали на мене документи, за які вона і намагалася вимагати гроші, ймовірно будучи в частці з кимось із детективів. Ми повністю це все задокументували разом з СБУ. Ціла спецоперація була. Її взяли на готовому при передачі грошей. Але потім відпустили на поруки тоді ще депутата Ігоря Луценка. Вона відразу втекла з України. А справа про те, хто і як злив їй інформацію з НАБУ зараз розслідується ДБР”, – сказав Бахматюк.

12 листопада детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали колишніх і діючих співробітників Нацбанку за підозрою у заволодінні коштами стабілізаційного кредиту в сумі 1,2 млрд грн. Серед затриманих виявився ексзаступник голови Нацбанку та голова правління Райффайзен Банку Олександр Писарук.

Власнику VAB Банку Олегу Бахматюку і ексголові правління Денису Мальцеву повідомили про підозру поштою.

15 листопада Антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в 5 млн гривень, яку треба внести протягом п’яти днів, колишньому першому заступнику голови Національного банку, голові правління “Райффайзен Банку Аваль” Олександру Писаруку.

Читайте також: “Відкат для Нацбанку був 10%”. Чому НАБУ почало облаву на команду Гонтаревої і як це пов’язано з МВФ і землею

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE