Politerno > Україна і світ > Співробітники НАБУ затримують главу правління Райффайзен Банку – ЗМІ

Співробітники НАБУ затримують главу правління Райффайзен Банку – ЗМІ

  • 11 Листопада, 2019
  • 1260 Переглядів
  • 0

Співробітники НАБУ прибули в офіс Райффайзен Банку, щоб затримати главу правління Олександра Писарука.

Про це повідомляє джерело НВ.

Олександр Писарук – колишній перший заступник нині опальної глави НБУ Валерії Гонтаревої, яка знаходиться в Лондоні.

Близьке до подій джерело повідомило НВ, що представники НАБУ знаходяться в офісі Райффайзен Банку з метою затримання Писарука.

У свою чергу, анонімний високопосадовець в Раффайзені підтвердив, що співробітники НАБУ дійсно знаходяться в офісі банку, проте відмовився повідомити з якої саме причини.

За даними НВ, Писарука звинувачують за статтею 191 Кримінального кодексу України: Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Писарук у 2014—2015 роках був першим заступником голови Національного банку Валерії Гонтаревої. До цього він з 1997 року працював у банку ING. Зокрема, в 2010-2014 роках був регіональним керівником цього банку в Центральній та Східній Європі.

АТ Райффайзен Банк Аваль зареєстровано 27 березня 1992 року, з жовтня 2005 року банк став частиною австрійської банківської групи Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ. Станом на 30 червня 2019 року група Райффайзен володіла 68,28% акцій банку, Європейський банк реконструкції і розвитку – 30%. Банк обслуговує 2,5 млн клієнтів. У нього є 499 відділень по всій Україні.

Читайте також: Ні Зеленський, ні його офіс не підтримують позов проти Росії – оглядач

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE