Politerno > Україна і світ > Ні Зеленський, ні його офіс не підтримують позов проти Росії – оглядач

Ні Зеленський, ні його офіс не підтримують позов проти Росії – оглядач

  • 11 Листопада, 2019
  • 19033 Переглядів
  • 0

Мовчання Офісу президента і самого президента після рішення Міжнародного суду ООН виглядає тривожним, адже вони ніяк не відреагували на те, що Міжнародний суд ООН визнав прийнятною скаргу України до РФ по тероризму в Донбасі.

Ні в Twitter, ні в Facebook, ні в Instagram не з’явився ролик, ні повідомлення, пише оглядач відділу міжнародної політики Володимир Кравченко у своїй статті для DT.UA.

Він нагадав, що від української влади пролунав лише коментар в Twitter міністра закордонних справ Вадима Пристайка: “Це справжня перемога України, верховенства права і прав людини. Дякую нашій чудовій команді!”.

“Головна причина мовчання ОП — бажання Зе!команди не нагнітати ситуацію в умовах, коли відбувається розведення військ і йдуть переговори про зустріч у нормандському форматі. На наш погляд, побоювання, що привітання з перемогою в проміжному раунді справи “Україна проти Російської Федерації” може пошкодити деескалації на лінії розмежування, виглядають необґрунтованими. Зате мовчання Банкової — сигнал Москві, що адміністрація Зеленського не підтримує позов проти Росії. І на цей сигнал у Кремлі обов’язково звернуть увагу і постараються максимально ефективно використати ситуацію на свою користь”, – резюмує Кравченко.

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН відхилив аргументи Росії щодо скарги України про порушення Москвою Міжнародної конвенції пщодо ліквідації всіх форм расової дискримінації.

Читайте також: Дадуть гроші нардепам на округи, але заморозять субсидії і соцвиплати. Як переписали бюджет до другого читання

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE