Politerno > Україна і світ > НАБУ та САП затримали співробітників НБУ та менеджерів Бахматюка

НАБУ та САП затримали співробітників НБУ та менеджерів Бахматюка

  • 12 Листопада, 2019
  • 1136 Переглядів
  • 0

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали колишніх і діючих співробітників Нацбанку за підозрою у заволодінні коштами стабілізаційного кредиту в сумі 1,2 млрд грн.

“11 листопада 2019 детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримані колишні і діючі посадові особи Національного банку України, ПАТ “Віейбі Банк” та особи, які їм сприяли за підозрою у заволодінні коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку в сумі 1,2 млрд грн”, – сказано в повідомленні на сторінці САП у Facebook  в понеділок ввечері.

У прокуратурі підкреслили, що тривають першочергові слідчі дії, встановлюється місцезнаходження інших учасників злочину.

“Вирішується питання про повідомлення їм про підозру і обрання їм запобіжного заходу”, – сказано в повідомленні.

За даними НАБУ, затримані семеро осіб.

Дії затриманих кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК (привласнення чи розтрата чужого майна в особливо великих розмірах або організованою групою) і караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років. Вирішується питання про підозру та обрання запобіжного заходу.

Джерело УП в правоохоронних органах повідомило, що серед затриманих – ексзаступник голови Нацбанку та голова правління Райффайзен Банку Олександр Писарук.

За словами співрозмовника, банкіра затримали через підозру в зловживаннях навколо стабілізаційних кредитів, виданих ВіЕйБі Банку, коли Писарук був на посаді заступника голови НБУ.

Як зазначило джерело, банк аграрного олігарха Олега Бахматюка отримав рефінансування обсягом 1,2 млрд гривень, але вартість застави, яка була надана, виявилась значно меншою за відповідну суму.

Разом з тим джерело не уточнило, чому був затриманий саме Писарук. Рішення про виділення рефінансування ухвалює правління НБУ, який є колегіальним органом.

Сам Бахматюк втік із України.

Читайте також: Суд заарештував генерал-майора з Міноборони у справі бракованих бронежилетів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE