Politerno > Україна і світ > ДБР створило підрозділ, який займеться справами Майдану

ДБР створило підрозділ, який займеться справами Майдану

  • 18 Листопада, 2019
  • 1041 Переглядів
  • 0

У Державному бюро розслідувань створено підрозділ з розслідування злочинів, вчинених під час масових протестів у 2013-2014 роках на Майдані.

Про це у Telegram-каналі повідомив директора ДБР Роман Труба.

“Ми відібрали кращих, професійних слідчих, які ефективно працюватимуть над “справами Майдану” далі. Як тільки ГПУ завершить усі процесуальні дії та передасть нам матеріали кримінальних проваджень, слідчі приступлять до роботи”, – заявив Труба.

4 листопада Труба поскаржився, що через нестачу слідчих для розслідування справ Майдану, які передадуть ДБР із прокуратури, затягнуться. 

Він пояснив, що закон обмежує кількість працівників, які можуть працювати в ДБР – 1500 людей по всій Україні разом зі слідчими, оперативниками та держслужбовцями.

Тоді Труба повідомив, що розслідувати справи Майдану у ДБР буде окремий підрозділ, але якщо його сформують з чинних слідчих, то це сповільнить розслідування в інших провадженнях.

Він закликав ВР прийняти зміни до закону про ДБР, якими скасовується гранична чисельність працівників бюро; запроваджується спрощена конкурсна процедура для слідчих ГПУ, які розслідуватимуть “справи Майдану”.

20 листопада ГПУ завершує досудове розслідування у всіх кримінальних провадженнях. Після цього вони мають 3 місяці для того, щоб їх передати ДБР. Наразі в прокуратурі триває інвентаризація матеріалів.

Нагадаємо, адвокатська дорадча група звернулась до президента України Володимира Зеленського із вимогою скликати позачергову сесію Верховної Ради для проведення голосування за поправку №318 до законопроекту №2116, яка дозволить зберегти слідство у справах Майдану.

Також стало відомо, що Державне бюро розслідувань скерувало до Генпрокуратури проєкт повідомлення про підозру екс-президенту Петру Порошенкові. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE