Politerno > Україна і світ > Джонсон зустрічався з бізнесменом і ексагентом КДБ Лебедєвим після замаху на Скрипалів

Джонсон зустрічався з бізнесменом і ексагентом КДБ Лебедєвим після замаху на Скрипалів

  • 18 Листопада, 2019
  • 938 Переглядів
  • 0

Невдовзі після отруєння сім’ї Скрипалів у 2018 році тоді ще міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон зустрічався на вечірці з колишнім агентом КДБ, нині бізнесменом Олександром Лебедєвим.

Про це повідомляє The Guardian.

Згідно з даними британського видання, нинішній прем`єр-міністр Британії Джонсон зустрічався з колишнім агентом КДБ під час “спірної” поїздки на вечірку через два дні після відвідування саміту НАТО на високому рівні, порядок денний якого був зосереджений на РФ.

Під колишнім агентом КДБ газета має на увазі російського олігарха Олександра Лебедєва, нинішнього власника британських газет Independent та Evening Standard.

Джонсон, який в 2018 був міністром закордонних справ, зустрівся з Лебедєвим після саміту глав МЗС у Брюсселі, організованого після отруєння колишнього російського агента Сергія Скрипаля. Згідно з інформацією видання, після саміту Джонсон без особистої охорони відправився в Італію на вечірку Євгенія Лебедєва – сина Олександра Лебедєва.

Виданн. про зустрічі стало відомо ще в липні 2019 року, однак Лебедєв-старший досі це заперечував. Тепер же представник бізнесмена визнав, що зустріч відбулася на вечірці: “Олександр Лебедєв часто їздить в Італію з сином. Він часто буває в Європі і за ці роки познайомився там практично з усіма друзями Євгенія. Так що в цій зустрічі немає нічого незвичайного”.

Як пише The Guardian, невідомо, що Джонсон і Лебедєв обговорювали або скільки тривала їхня зустріч. Офіс прем’єр-міністра відмовився дати газеті коментар.

Британське видання акцентує увагу на тому, що Олександр Лебедєв є колишнім агентом КДБ. Він працював в економічному відділі аналітичного управління, створеному за особистим розпорядженням голови КДБ Юрія Андропова. Аналітики займалися вивченням товарних ринків, а Лебедєв додатково вивчав ринки державних боргів.

Минулого тижня стало відомо, що Лебедєв був згаданий у доповіді про незаконну російську участь в політиці Великобританії, підготовленій міжпартійним комітетом з розвідки і безпеки (ISC) за підсумками розслідування, яке тривало півтора роки. У доповіді Лебедєв і ще вісім чоловік названі загрозою демократії Великобританії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE