Politerno > Україна і світ > МВФ вимагає прийняття закону, що забороняє повернення націоналізованих банків – Лещенко

МВФ вимагає прийняття закону, що забороняє повернення націоналізованих банків – Лещенко

  • 22 Листопада, 2019
  • 901 Переглядів
  • 0

Міжнародний валютний фонд вимагає від української влади прийняти закон, який заборонить повернення націоналізованих банків колишнім власникам.

Про це заявив екс-нардеп Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі.

“МВФ висунув Україні нову вимогу без виконання якого відмовляється давати кредит. Мова йде про прийняття закону, який би заборонив повернення банків колишнім власникам. Таким чином, МВФ намагається отримати гарантії, що Ігорю Коломойському не буде повернений Приватбанк”, – написав Лещенко.

При цьому він додав, що ухвалення цього закону до канікул у МВФ, які розпочнуться перед католицьким Різдвом, і, відповідно, виділення Україні грошей до Нового року – під питанням.

“У парламенту залишилася два сесійних тижні в цьому роки, останній сесійний день – 20 грудня. У кулуарах влади обговорюється проект закону, який проходив узгодження в МВФ. Зокрема, одна із запропонованих ідей передбачає, що при оскарженні дій влади суди повинні враховувати, чи прийняті ці рішення з урахуванням “суспільного інтересу”, – зазначив Лещенко.

Як відомо, Шостий апеляційний адмінсуд 19 грудня розгляне апеляційну скаргу держави на рішення Окружного адмінсуду від 18 квітня про скасування націоналізації Приватбанку.

21 грудня 2016 року “Приватбанк” перейшов у державну власність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанову було докапитализировано на суму 116,8 млрд грн. В кінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ та висновку незалежного аудитора – компанії EY.

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Нацбанку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку.

16 травня Кабмін подав апеляційну скаргу на рішення Окружного адмінсуду Києва про скасування націоналізації Приватбанку.

1 серпня Касаційний господарський суд зупинив процес визнання недійсною процедури обміну та продажу акцій Приватбанку державі – “ball-in”.

Місія Міжнародного валютного фонду, як і планувалося, почала роботу в Києві 14 листопада.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE