Politerno > Україна і світ > Біля диппредставництв РФ у Києві, Львові, Харкові та Одесі відбулись акції пам’яті жертв Голодомору

Біля диппредставництв РФ у Києві, Львові, Харкові та Одесі відбулись акції пам’яті жертв Голодомору

  • 23 Листопада, 2019
  • 928 Переглядів
  • 0

Учасники акцій пам’яті жертв Голодомору закликали суспільство цінувати незалежність країни і не забувати про російську агресію.

У Києві на воротах посольства РФ активісти розмістили плакати з написом “Голодомор 1932-1933. Пам’ятаємо. Помстимося”.

Про це інформує “Інтерфакс-Україна“. 

В акції беруть участь близько 20 осіб.

“Мета дуже проста – нагадати суспільству про злочини, які чинила і продовжує чинити РФ, нагадати суспільству, в якій країні ми живемо, що Росія була, є і ще буде ворожою країною, яка стала причиною дуже багатьох жертв. І що ми повинні цінувати незалежність, оскільки вона дається нам такою великою кров’ю”, – сказав голова київського обласного центру “Об’єднання добровольців” Юрій Кашпіровський.

У Харкові до генконсульства РФ також вийшли близько двох десятків людей, повідомляє “Громадське”.

В акції протесту взяли участь представники “Об’єднання добровольців”, активісти “Всесвітнього Руху Патріотів України”, члени “Фрайкору” та ветерани бойових дій на Донбасі.

“Це прямий зв’язок між минулим і теперішнім часом. Від Росії завжди відходили воєнні дії — це історичний факт: Фінляндія, Чехословаччина, Сирія. Якщо будемо пам’ятати, не буде повторюватися те ж саме”, — розповів ветеран війни на Донбасі та член “Об’єднання добровольців” Олександр Оніщук.

Наприкінці акції активісти розклеїли листівки на паркані біля будівлі консульства з написом: “Тоді їх міг врятувати хліб, тепер нас врятує пам’ять”.

Консульство у суботу було зачинене, тому до мітингувальників ніхто не вийшов. Захід відбувся мирно. За порядком слідкували близько 30 поліцейських.

У Львові півсотня представників “Об’єднання добровольців” та “Всесвітнього Руху Патріотів України пікетували російське консульство.

“Ми нагадуємо, що в Голодоморі винна саме Росія. Тому ми прийшли до російського консульства. У цей день важливо згадати, пом‘янути тих людей, які загинули в часи Голодомору”, — розповів Сергій Небельський, активіст “Об`єднання добровольців”.

Пікетувальники розклеїли листівки на паркані будівлі з написом “Голодомор. Пам’ятаємо. Помстимось”.

З російського консульства до учасників акції також ніхто не вийшов. Захід відбувся мирно.

Одночасно акція відбулася ще й в Одесі.

Нагадаємо, міністерство закордонних справ Німеччини виступило проти визнання Голодомору в Україні 1932-1933 років геноцидом через те, що поняття геноцид не було визначено до 1951 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE