Politerno > Україна і світ > Україна винна Порошенкові і Януковичу?

Україна винна Порошенкові і Януковичу?

  • 24 Листопада, 2019
  • 1157 Переглядів
  • 0

Українська дійсність ставить непрості морально-етичні дилеми. Всі чули, що Петро Порошенко проходить в різних ролях більш ніж по десятку розслідуваних кримінальних справ. Але пред’являють йому, якщо пред’являють, дріб’язок непрезидентського рівня – то податки з продажу заводу зажилив, то чиновника з порушеннями призначив. Не вражає це.

Але є два напрямки, які саме в рівень.

Один – це розслідування Іловайська, Дебальцевого та м’якої капітуляції у вигляді «мінських домовленостей», які вони за собою привели.

Другий – наймасштабніша афера з «реструктуризацією національних боргових зобов’язань», проведеною Наталією Яресько за участю Валерії Гонтаревої, Петра Порошенка і ще ряду віпів.

В результаті цієї комбінації держборг під грабіжницькі умови опинився в руках приватних структур, серед яких начебто є структури Віктора Януковича, Петра Порошенка та інших.

Якщо це так, то Порошенко, перебуваючи на найвищій державній посаді, прикупив собі задешево ласий шматок України, і ми платимо йому чималі відсотки. Тому ПОП зараз і відчуває себе так впевнено, оскільки у нього в кишені страховий поліс у вигляді українського держборгу.

Але говорить вголос про це і готова розслідувати всі обставини тільки одна людина – прокурор Костянтин Кулик. Так-так, той самий, скандальний, з нерухомістю мутного походження і зі справою, яку проти нього веде НАБУ.

І ось вона дилема: нехай розслідує і забудемо про його гріхи або Кулик йде у відставку і під суд, а Порошенко, швидше за все, вислизне від покарання.

На жаль, варіант, що цю справу ефективно розслідують ДБР і НАБУ, не розглядається як абсолютно утопічний і нереальний.

Alexandr Kochetkov

Читайте від автора: Про те, що важливіше за перепалку Зеленського з Тимошенко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE