Politerno > Україна і світ > Про те, що важливіше за перепалку Зеленського з Тимошенко

Про те, що важливіше за перепалку Зеленського з Тимошенко

  • 20 Листопада, 2019
  • 1220 Переглядів
  • 0

Розумію, що наше суспільство активніше збуджується на всілякі скандали, сутички, перепалки і подібне. Але події ці мають на політичне життя мізерно малий вплив.

Наприклад, перехід Юлії Тимошенко в опозицію зумовлений зовсім не хамським постом Володимира Зеленського, а логікою його дій, коли він не хоче рахуватися ні з ким і потрапляє в положення «один проти всіх». А я вже писав, що єдиний спосіб виграти одному проти всіх – це коли у тебе чітка публічна позиція, згуртована професійна команда і тебе підтримує активна патріотична частина суспільства.

Читайте також: Тимошенко відповіла Зеленському: Чекаємо на корпоративах. Можна зі своїм піаніно

Самі вирішіть, чи є це зараз у ВОЗа.

На становлення президентом зазвичай йде близько півроку. Але у Зеленського цей період явно затягується. Зокрема, він все ще не розуміє значущості президентського статусу. І вже якщо йому ну дуже хотілося вколоти ЮВТ, то доручив би це зробити тому ж Олексію Гончаруку, залишивши собі можливість маневру.

Найсумніше, що в тіні КВН-івської карнавальності опиняється вкрай насторожуюча позиція нашого МЗС, яке в особі міністра Вадима Пристайка вимагає напередодні «нормандського формату» розробки закону про особливий статус Донбасу» і навіть натякає на необхідності його узгодження з невизнаними республіками. Настільки наполягає, що зазвичай ввічливий спікер Дмитро Разумков змушений був стримати Пристайка, заявивши, що за закон депутати візьмуться після, а не до переговорів у верхах.

По суті, наш головний дипломат в точності озвучує позицію Кремля. При цьому Пристайко несамостійний і співає з голосу Офісу президента. Виходить, що там вже заздалегідь згодні на «особливий статус» та інші антиукраїнські закладки?

Якщо це дійсно так, то після підписаних за підсумком «нормандської зустрічі» документів Володимира Зеленського чекають в Україні такі проблеми, що все попереднє, що так дратує ВОЗа, здасться лише забавним студентським капусником.

І ніякі домовленості з Петром Порошенком про згортання акції протесту «Ні капітуляції!» не допоможуть. Тому що, за свідченням самого президента, у нас ніяких договорняків вже немає.

Alexandr Kochetkov

Читайте також: Зе-команда діє всупереч Зеленському?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE