Politerno > Україна і світ > Юристи Приватбанку пропонували Джуліані стати адвокатом у справі проти Коломойського – Bloomberg

Юристи Приватбанку пропонували Джуліані стати адвокатом у справі проти Коломойського – Bloomberg

  • 26 Листопада, 2019
  • 791 Переглядів
  • 0

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані влітку отримував пропозицію від юристів “Приватбанку” взяти участь у цивільному процесі проти колишнього власника банку Ігоря Коломойського. 

Про це пише Bloomberg.

За інформацією видання, юристи Приватбанку вирішили зустрітися з Джуліані, щоб з’ясувати, чи є у нього інформація, що стосується Коломойського.

“Вони (юристи – ред.) хотіли знати, чи зможе Джуліані, який критикував в Twitter цю людину (Ігоря Коломойського – ред.), допомогти в їх цивільному процесі”, – йдеться у матеріалі.

Хоча в кінцевому підсумку Джуліані не долучився до процесу, переговори демонструють його ентузіазм з приводу іноземного бізнесу і його готовність втручатися у питання, що переповнені потенційними конфліктами.

Український банк досі судиться зі своїм колишнім власником – олігархом Ігорем Коломойським, який пов’язаний з президентом України і є предметом федерального розслідування в США.

Джуліані сказав, що до нього звернулися юристи “Приватбанку”, які намагаються повернути активи, пов’язані з попереднім власником. Вони хотіли знати, чи може Джуліані допомогти в цивільному позові.

Він зустрівся з адвокатами по цій справі, хоча вони не дійшли згоди. У “Приватбанку” розповіли агентству, що “до них не звертався Джуліані і в банку не розглядають можливість його залучення в якості будь-якої особи”.

Спір між “Приватбанком” та попереднім власником, Ігорем Коломойським, носить політичний характер. Українська влада націоналізувала банк в 2016 році і звинуватила Коломойського і його співзасновника в розтраті мільярдів доларів. Подано цивільні позови, оскільки банк намагається повернути різні активи в США і Великій Британії.

На слуханнях щодо імпічменту у Вашингтоні Джуліані заявив у Твіттері, що у нього немає фінансових інтересів в Україні. Однак він займався бізнесом в країні, в тому числі консультував з питань безпеки місто Харків. Він також є почесним мером міста Анатівка в передмісті Києва.

Адвокати не бачили жодної ролі для Джуліані, так як йому не вистачало незалежних знань про минулу поведінку Коломойського, сказало джерело Bloomberg. Джуліані, зі свого боку, сказав, що час не був відповідним для цього.

Читайте також: Джуліані каже, що має компромат на Байденів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE