Politerno > Тернопільщина > Пакет послуг від міськради: допомагає “віджати” землю, а потім захищає від потерпілих

Пакет послуг від міськради: допомагає “віджати” землю, а потім захищає від потерпілих

  • 28 Листопада, 2019
  • 2311 Переглядів
  • 0

Охоронці від “Максима” піклуються про безпеку нового власника ділянки

Несподіване продовження отримав скандал навколо огороду по вулиці Глибока, 31, який зуміла продати без відома сусідів тернополянка, задіявши відділ земельних ресурсів Тернопільської міської ради.

Учора, 27 листопада, ми опублікували розслідування щодо цієї ділянки. Як з’ясувалось землю, яку обробляла група мешканців за вказаною адресою з 1959 року та яка розміщена біля їхнього будинку, у протиправний спосіб приватизувала власниця сусіднього будинку Кінасевич Світлана. Це відбулося без погодження з ними меж, а також без розподілу землі, котра використовувалася для обслуговування їхнього будинковолодіння, як того вимагає Закон. Тобто, фактично відбулася підробка проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки.

Із офіційною заявою з цього приводу зазначені особи звернулися до начальника ГУ НП в Тернопільській області Богомола О.М. та Президента України Володимира Зеленського.

За три роки усі сусіди, котрі спільно обробляли вказану земельну ділянку, не те що не погоджували межі чи надавали відповідні дозволи, – а взагалі не знали, що працюють вже на, практично, чужій землі, адже Світлана Кінасевич вже продала частину згаданої земельної ділянки третій особі, котра розпочинає зачистку території для будівництва житла.

Редакція задає слушне питання: у який спосіб і на підставі яких документів  начальник відділу земельних ресурсів міської ради Віктор Кібляр готував відповідні документи на сесії Тернопільської міської ради?

Участь та інтерес міськради у зазначеному конфлікті отримали підтвердження: сьогодні зранку новий власник ділянки почав її відгороджувати від сусідів, а забезпечувати його безпеку під час цього процесу прибули бійці охоронної фірми «Максима», яка стереже Тернопільську міську раду і яку пов’язують зі скандальним екс-заступником міського голови Володимиром Камінським.

У конфлікт втрутилась і подруга жінки, яка «кинула» своїх сусідів. Вона погрожувала позивачам і по суті визнала, що людей обвели навколо пальця бо вони за 15 років не приватизовували спірну землю, чим і скористалась її вправна приятелька. Втім, про відсутність Акту погодження меж земельної ділянки між сусідами не згадала.

Потерпілі обіцяють не опускати руки і продовжувати боротьбу за землю у передбачений законом спосіб.

Читайте також: Фірма, яка охороняє Надала, захищає від людей “віджату” ділянку

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE