Politerno > Тернопільщина > Тернополянка «кинула» своїх сусідів на ділянку землі. Не без допомоги міської ради

Тернополянка «кинула» своїх сусідів на ділянку землі. Не без допомоги міської ради

  • 27 Листопада, 2019
  • 4373 Переглядів
  • 0

До редакції інтернет-видання «Політерно» звернулася група мешканців будинку за адресою: м. Тернопіль, вул. Глибока, 31, та повідомили інформацію щодо ймовірного незаконного заволодіння землею.

Зокрема, ініціативна група на чолі з Євгеном Федусем стверджує, що землю, яку вони обробляли з 1959 року та яка розміщена безпосередньо біля їхнього будинку, у протиправний спосіб приватизувала власниця сусіднього будинку Кінасевич Світлана. Зі слів Є.Федуса, це відбулося без погодження з ними меж, а також без розподілу землі, котра використовувалася для обслуговування їх будинковолодіння, як того вимагає Закон. Тобто, фактично відбулася підробка проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки.

У якості доказів заявники подали фотографії під час обробітку землі, а також свідчення жителів сусідніх будинків, котрі підтверджують можливі неправомірні дії.

Крім цього, Є.Федус повідомив, що Світлана Кінасевич вже продала частину згаданої земельної ділянки третій особі, котра розпочинає зачистку території для будівництва житла.

З офіційною заявою з цього приводу зазначені жителі Тернополя звернулися до начальника ГУ НП в Тернопільській області Богомола О.М. та Президента України Володимира Зеленського.

З’ясовано, що ця земельна ділянка на даний момент розділена:

– під кадастровим номером: 6110100000:08:008:0109, площею 0,0595 га, у приватній власності Кінасевич Світлани О., із цільовим призначенням: для індивідуального садівництва. Дата державної реєстрації права  – 02.08.2019; орган, що здійснив державну реєстрацію права – Великогаївська сільська рада (?);

– під кадастровим номером: 6110100000:08:008:0110, площею 0,033 га, у приватній власності Формазюк Надія П., із цільовим призначенням: для індивідуального садівництва. Дата державної реєстрації права  – 17.10.2019; орган, що здійснив державну реєстрацію права – Тернопільський міський нотаріальний округ.

Це та ділянка, яку Світлана Кінасевич вже встигла продати.

У подальшому ми дізнаємося, що до розділення вказана ділянка під кадастровим номером: 6110100000:08:008:0104, площею 0,0925 га, перебувала у приватній власності Кінасевич Світлани О., із цільовим призначенням: для ведення індивідуального садівництва.

Рішення про передачу безоплатно у власність земельної ділянки було прийнято рішенням сесії Тернопільської міської ради № 7/24/95 від 20.04.2018 року. Ним же було затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Автор: начальник відділу земельних ресурсів міської ради Віктор Кібляр. Дозвіл на розроблення зазначеного проекту землеустрою було надано рішенням сесії Тернопільської міської ради № 7/12/170 від 21.10.2016 року. Автор: також Віктор Кібляр.

Читайте також: Земельні схеми Тернополя. Частина перша: Естакада, якої не буде

За три роки усі сусіди, котрі спільно постійно обробляли вказану земельну ділянку, не те що не погоджували межі чи надавали відповідні дозволи, – а взагалі не знали, що працюють вже на, практично, чужій землі. Виникає слушне і зрозуміле питання: у який спосіб і на підставі яких документів пан Віктор Кібляр готував відповідні документи на сесії Тернопільської міської ради?

Слід звернути особливу увагу на той факт, що сім’я Світлани Кінасевич вже має у власності  земельну ділянку (кад.номер 6110100000:08:008:0095) площею 0,10га за адресою вул. Глибока,33, яку їй виділено безоплатно для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд рішенням сесії Тернопільської міської ради № 7/11/51 від 19.08.2016 року.

Потерпілі, їх сусіди прийшли на прийом до керівництва ГУ НП в Тернопільській області з проханням захистити їх від свавілля корупціонерів.

 

За наявною у видання «Політерно» інформацією, на підставі вищезазначеної заяви потерпілих за фактом підробки проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки ГУ НП в Тернопільській області розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Люди у Тернополі вчаться захищати свої права. Корупціонери тільки таких бояться.

Читайте також: Земельні схеми Тернополя. Частина друга: Загадки вулиці Веселої

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE