Politerno > Україна і світ > Комітет ВР схвалив поправку, через яку голодує адвокатка сімей Небесної сотні

Комітет ВР схвалив поправку, через яку голодує адвокатка сімей Небесної сотні

  • 27 Листопада, 2019
  • 906 Переглядів
  • 0

Парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності підтримав поправку до закону, яка дозволяє перехід із Генпрокуратури до ДБР без проходження конкурсу слідчих і прокурорів, причетних до розслідування справ щодо вбивств громадян під час подій Євромайдану.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

За даними агентства, відповідне рішення підтримали 18 із 19 членів комітету на засіданні 27 листопада.

Поправка пропонує внести зміни до чинного закону “Про Державне бюро розслідувань” і дозволити прокурорам Управління спецрозслідування, а також слідчим Генпрокуратури, які здійснювали розслідування справ Майдану, перейти без проходження конкурсу на роботу до ДБР.

На думку прихильників внесення цієї поправки, її схвалення дасть змогу фахівцям, які розслідували справи вбивств під час протестів на майдані Незалежності в центрі Києва восени 2013 р. – взимку 2014 р., продовжити роботу, а не розпочинати її спочатку новим слідчим ДБР, що може значно уповільнити процес пошуку винуватців.

Адвокатка сімей Небесної сотні Євгенія Закревська 7-й день голодує проти зупинки справ Майдану через нерозглянуту парламентом поправку до законопроєкту про ДБР.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заперечив, що розслідування справ Майдану зупинено через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих Генпрокуратури до ДБР.

Стосовно участі в рослідуванні слідчих ГПУ керівник ДБР зазначив, що виступає не за їхнє автоматичне переведення, а за перехід за результатами співбесіди.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE