Politerno > Україна і світ > НАБУ затримало оголошеного Зеленським у рошук “короля контрабанди”

НАБУ затримало оголошеного Зеленським у рошук “короля контрабанди”

  • 27 Листопада, 2019
  • 1222 Переглядів
  • 0

НАБУ затримало одеського бізнесмена Вадима Альперіна, коли він прийшов на допит до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це повідомив  поінформований співрозмовник УП в правоохоронних органах. 

За даними джерела, далі затриманому вручать підозру і клопотання про запобіжний захід.

Водночас сам Альперін опублікував у Facebook допис про те, що він зі своїм адвокатом Андрієм Федуром добровільно прийшов до САП. “Обіцяли, прийшли!” – написав він. І навіть фото додав.

Як повідомила у соцмережі Антикорупційна прокуратура, вони вже оголосили підозру 7 посадовцям митниці та експосадовцю Фіскальної служби, які є спільниками Альперіна у контрабандних схемах.

Їм інкримінують махінації із розмитненням товарів, імпортованих в Україну, які завдали інтересам держави понад 77,7 млн грн збитків (статті 255, 212 і 364 Кримінального кодексу).

У САП зауважили, що вказаний злочин було викрито в рамках розслідування махінацій із розмитненням товарів за участі посадовців ДФС та митниці, збитки від яких можуть сягати близько 500 млн грн. Розслідування цих випадків розпочато у жовтні 2017 року.

Трохи згодом на сторінці НАБУ у Facebook з’явились подробці затримання Алперіна:

“Щойно затримано особу, яку слідство вважає очільником злочинної організації, що вчиняла злочини, пов’язані з махінаціями із розмитненням товарів за заниженими цінами, імпортованих в Україну. Наразі детективи НАБУ та прокурори САП вчиняють необхідні процесуальні дії, пов’язані з особистим врученням цій особі повідомлення про підозру”.

Слідство вважає, що Альперін вчинив злочини, передбачені ч. 1 ст. 255 , ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

У розшук Альперіна оголосив сам президент Володимир Зеленський. Навіть цінний подарунок за допомогу пообіцяв.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро затримали заступника начальника Київської міської митниці ДФС Сергія Тупальського та ще 10 осіб за підозрою в скоєнні злочинів, пов’язаних з порушенням митного законодавства.

Справа, в рамках якої затримали митника, пов’язана з “одним з найвідоміших контрабандистів” України одеським бізнесменом Вадимом Альперіним, який нібито пропонував детективам НАБУ хабар у 800 тисяч доларів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE