Politerno > Україна і світ > Міністр Криклій зливає аеропорт Бориспіль під людей Яценюка

Міністр Криклій зливає аеропорт Бориспіль під людей Яценюка

  • 29 Листопада, 2019
  • 1610 Переглядів
  • 0

Глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко і міністр інфраструктури Владислав Криклій разом з “молодою командою” заступників і помічників гальмують проведення прозорого конкурсу з передачі в оренду комерційної площі терміналу F в аеропорту “Бориспіль” в інтересах скандального соратника Арсенія Яценюка, екс-нардепа Андрія Іванчука.

Про це повідомляється на Теlegram-каналі “Легітимний”, з посилання на інформацією джерел в Міністерстві інфраструктури.

Як відомо, термінал F відновив роботу в квітні 2019 року, але до цих пір він ледве обслуговує пасажирів через відсутність закладів харчування і магазинів безмитної торгівлі. Питання про передачу в оренду комерційної площі терміналу повинні були вирішити ще протягом осені. Однак, почали затягувати – постійно переносити проведення конкурсу.

За даними джерела авторів каналу, “на чолі цієї історії стоїть керівництво ФДМ в особі Дмитра Сенниченко, а також – міністр інфраструктури Владислав Криклій разом з командою новонабранних заступників, в числі яких “мажор” на “Ламборгіні” – Олег Ющенко”.

Зазначається, що саме у Ющенка при подачі документів на посаду заступника міністра у декларації виявилося 5 га землі на території аеропорту “Бориспіль”. А сам він, як відомо, є протеже скандального екс-нардепа Юрія Крука, щодо якого НАБУ розслідує справу про завищені витрати на будівництво моста в Одеській області.

“І ось зараз ця “команда”, очевидно, взялася за новий проект. Мова йде про 64 об’єкти на території терміналу F (загальна площа – 1194,30 кв. м). Потенційні орендарі з’явилися майже відразу після відкриття терміналу – в кінці травня 2019 року. Однак, з формальних причин Регіональне відділення ФДМ Київської, Черкаської та Чернігівської областей їм відмовило. Гендиректор ДП МА “Бориспіль” вже особисто звертався до керівництва ФДМ з проханням “прискорити процес”, але ФДМ навпаки, після вивчення попиту, повторно направило пакет документів у міністерство – з ініціативи представника Мінінфраструктури. І тепер підписання договору оренди автоматично відкладається ще на кілька місяців. При цьому аеропорт не може самостійно організувати і провести конкурс, тому що орендодавцем виступає ФДМ, а керує цим майном Мінінфраструктури”, – йдеться у повідомленні.

Джерела авторів каналу в Міністерстві повідомляють, що чиновники з Мінінфраструктури і ФДМ вже довго ведуть “тіньові” переговори про те, кому вигідніше здати в оренду комерційну площу в терміналі F, і в цих переговорах активно фігурує Андрій Іванчук. Той самий екс-нардеп від “Народного фронту” Іванчук, компаніям якого першим незаконно здали в оренду надприбуткові майданчики в терміналі D – на 10 років і за ціною нижчою ринкової.

“Виходить, що навіть після зміни влади “підпільні” домовленості і корупція у держустановах і міністерствах України не зникли, а іноді здається – стало ще гірше. А поки чиновники ділять майбутній прибуток, українським пасажирам доведеться потерпіти. Не виключено, що в результаті бажання ФДМ і Мінінфраструктури захистити монополію Іванчука і зовсім закінчиться черговим закриттям терміналу F.”, – резюмують на Телеграм-каналі.

Нагадаємо, під час сканальної переписки з пранкером Джокером, екс-заступниця Криклія Олександра Клітіна негативно оцінила ділові якості свого начальника – міністра інфраструктури Дмитра Криклія, написала, що він приймає на роботу корупціонерів, щось мутить з тендерами на “Укрзалізниці”, а також про те, що в міністерстві на ключових посадах стоять люди Ахметова.

Читайте також: Нардеп Богданець бреше на усю країну, пояснюючи обставини, через які був засуджений

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE