Politerno > Україна і світ > Дружина редактора “Ліги сміху” володіє готелем у Криму

Дружина редактора “Ліги сміху” володіє готелем у Криму

  • 3 Грудня, 2019
  • 1018 Переглядів
  • 0

Лариса Чивуріна, дружина редактора українського шоу “Ліга сміху” й колишнього КВН-ника Андрія Чивуріна, через кілька кіпрських компаній володіє готелем в анексованому Криму, порушуючи санкції Євросоюзу та України.

У результаті майже 2-річного розслідування телеканалу “Настоящее время” й антикорупційного проєкту “Муніципальний сканер”, яке отримало назву “Кримський архів” з’ясовано наступне.

У схемі володіння готелем бере участь британська філія найбільшого в світі депозитарного американського банку Bank of New York Mellon (депозитарний банк не надає роздрібні фінансові послуги, але зберігає цінні папери клієнтів і управляє їхніми фінансовими активами – ред.). Тому кримський бізнес Чивуріної може порушувати й американські санкції.

Лариса Чивуріна через кілька компаній, зареєстрованих на Кіпрі, володіє пансіонатом “Севастополь” у Ялті. Ці ж компанії пов’язані з великою будівельно-девелоперською компанією “ТММ”, де Чивуріна обіймає посаду фінансового директора.

ТОВ “Пансіонат “Севастополь” був зареєстрований у російському реєстрі в серпні 2016 року і на 1% належить директору Віктору Лактіонову, а його інші 99% належать кіпрській TMM Real Estate Development Public Limited.

Ця компанія на 13,11% належить британській BNY (Nominees) Limited, зареєстрованої в Лондоні. Вона пропонує банківські та інвестиційні послуги і є дочірнім підприємством нью-йоркського The Bank of New York Mellon, Inc. – найбільшого в світі депозитарного банку.

У BNY Mellon “Настоящему времени” відповіли, що лише управляють активами від імені своїх клієнтів, але відмовилися коментувати питання, пов’язані з компанією “ТММ” і можливим порушенням санкцій.

Ще 86,88% TMM Real Estate Development Public Limited контролює інша кіпрська компанія TMM Holdings Limited. Решта порівну розділено між шістьма співробітниками української “ТММ”.

У той же час 99,5% акцій TMM Holdings Limited володіє та ж Лариса Чивуріна, а ще по 2,83% акцій контролюють заступник гендиректора української “ТММ” із правових питань Юрій Ісаєв, директор київського відділення “ТММ” Павло Числовський і головний інженер київської “ТММ” Володимир Устинов.

Влада Кіпру на питання про можливе порушення санкцій порадила звернутися до самих компаніям.

Влади Великобританії та США до моменту публікації розслідування свою відповідь не надіслали.

Читайте також: Ніякого кумівства: Зеленський призначив главу ДУС – тесть у “Лізі сміху”, дружина у “Слузі народу”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE