Politerno > Україна і світ > Трамп заявив, що після слів Зеленського справу про імпічмент можна вважати закритою

Трамп заявив, що після слів Зеленського справу про імпічмент можна вважати закритою

  • 3 Грудня, 2019
  • 1010 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп заявив, що справу про імпічмент можна вважати закритою, адже президент України Володимир Зеленський знову спростував, що американський лідер міг тиснути на нього.

Про це Трамп написав у своєму Twitter.

“Термінові новини: Президент України щойно знову оголосив, що президент Трамп не зробив нічого поганого щодо України або нашої взаємодії і дзвінків. Якби радикальні ліві демократи були при здоровому глузді, а це не так, справа (про імпічмент, – УП) була би закрита! Дякую президенту Зеленському. Тема (імпічменту, – УП) закрита. Демократи, які нічого не роблять, мають нарешті повернутися до роботи!”, – заявив лідер США.

Трамп також ретвітив пости c останнім інтерв’ю Зеленського, де президент України заявив, що він “ніколи не розмовляв з президентом США з позиції “послуга за послугу””.

Перед цим президент США Дональд Трамп висловив бажання звернутися до Верховного суду, аби зупинити розслідування щодо імпічменту. Таку заяву він зробив після прочитання звіту республіканців з Палати представників, у якому ті відкидають звинувачення демократів, що лежать в основі розслідування з імпічменту Трампа.

Нагадаємо, посол США в Євросоюзі Гордон Сондленд під час відкритого слухання в Палаті представників в рамках розгляду справи про імпічмент заявив, що президента США Дональд Трамп давав пряму вказівку працювати з його адвокатом Руді Джуліані, щоб змусити українське керівництво почати справу проти Джо Байдена.

Також стало відомо, що до своєї інавгурації, 7 травня, президент Володимир Зеленський провів у Києві зустріч присвячену нібито питанням енергетики, а насправді – вимозі адвоката президента США Руді Джуліані розслідувати діяльність Джо Байдена і його сина в Україні. Ця інформація суперечить заяві самого Зеленського про те, що “ніякого тиску” з боку Трампа не було, а також заявам республіканців, які заперечують будь-яку quid pro quo з боку президента США.

Читайте також: Зеленський в інтерв’ю журналу Time: “Я взагалі нікому не довіряю”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE